Понеделник, 24 Май 2021
 
Крими

Заради кило хероин септемвриец остава в ареста

  18.02.2021 15:30             
Заради кило хероин септемвриец остава в ареста
Снимката е илюстративна

ПЛОВДИВ-СЕПТЕМВРИ. Апелативният съд остави в ареста двама мъже и една жена, обвинени за притежание на близо 1 кг хероин. Единият от тях е септемвриец. Срещу тримата е повдигнато обвинение за това, че на 8 февруари 2021 г. в  Пловдив и в Септември, област Пазарджик, са придобили и държали с цел разпространение високорисково наркотично вещество – 988,74 грама хероин.

Окръжна прокуратура – Пловдив е повдигнала обвинения на К.Й., на 42 г., и 33-годишната М.К., за това, че на 8 февруари 2021 г., в Пловдив и Септември придобили и държали с цел разпространение  високорисково наркотично вещество – хероин с нетно тегло 988,74 грама, на стойност около 30 000 лева. Като обвиняем е привлечен и землякът ни С. Д., на 47 г., за това, че на 8 февруари в Септември, без надлежно разрешително е разпространил на М.К. и К.Й. високорисково наркотично вещество – горепосочения хероин –  престъпление по чл. 354а ал.1 от Наказателния кодекс.

Сега съдът прецени, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано подозрение за това, че всеки един от тримата обвиняеми има висока степен на съпричастност към престъплението, за което е обвинен. Макар и в начална фаза на разследване, налице са данни за много добра организация на действията на тримата обвиняеми, изключително висока конспиративност, която сочи предварителна добра планираност на деянието. За това съдът постанови, че при мярка, различна от „задържане под стража“ за всеки един от тримата обвиняеми, е налице опасност да се укрие и да извърши престъпление. Определението на Апелативния съд е окончателно. Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка с обвиняемите, които се намираха в ареста, а в съдебната зала бяха съдебният състав, прокурорът и защитниците.

На 8 февруари 2021 г., около 16.30  ч., край Пловдив, при провеждане на специализирана полицейска операция на ОД на МВР – Пловдив срещу наркоразпространението,  служители на отдел „Криминална полиция“ и сектор „Пътна полиция“, спрели последователно за проверка лек автомобил, марка БМВ, управляван от 42-годишния К.Й., както и  таксиметров автомобил, марка „Дачия“, в който пътувала 33-годишната М.К.  При извършен личен обиск в дрехите на жената били намерени две пресовки хероин. Установено е още, че М.К. първоначално пътувала в колата на К.Й., след което се прехвърлила в случайно наето такси в гр. Пазарджик. Двамата обвиняеми се движели от Септември към  Пловдив.

В условията на неотложност е последвал обиск в жилището, обитавано от К.Й. и М.К. в Пловдив, откъдето са били иззети мобилни телефони. В хода на разследването полицейските служители установили и лицето, от което обвиняемите придобили хероина – 47-годишният обвиняем С.Д. Той  живеел в Септември. Извършено било претърсване в къщата и в магазина му в града, където са били открити и иззети устройство за изградено видеонаблюдение, мобилен телефон и електронна везна със следи от хероин.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички