Понеделник, 14 Юни 2021
 
Избори 2021 Пазарджик

Екслидерът на АБВ Атанас Шопов: Ще избирам нова партия

  19.02.2021 06:30             
Екслидерът на АБВ Атанас Шопов: Ще избирам нова партия

ПАЗАРДЖИК. „Знаме” вече писа на сайта си за намеренията на местния лидер на АБВ Атанас Шопов да напусне поста си и това вече е факт.

На въпроса дали се отказва от политиката, Атанас Шопов отговори:

- Напротив, обмислям участието си в надеждна извънпарламентарна формация с ясни хоризонти години напред. Имам 2 предложения от лидерите на партии в сегашното Народно събрание, както и от няколко нови партии. Радвам се, че колеги са оценили политическия ми опит и качества, доволен съм, допълни той. И аргументира напускането си така:

- Заставам твърдо зад каузата за по-добър живот на жителите в общината, но не и зад основателя на партията – президента Георги Първанов. През 2014 г. той подведе много членове и симпатизанти да тръгнат след него, а сега ги предаде, защитавайки Бойко Борисов като управленец. Направи го и по време на протестите срещу властта и главния прокурор миналата година. Какво да коментирам по този казус, след като партията е в опозиция и се бори срещу сегашното правителство?! Поведението на президента Първанов е недопустимо и неприемливо за мен. Затова нямам място в подобна политическа формация.

А какво да кажа за определението, че президентът Румен Радев е недостоен за високия си пост? С думите си Георги Първанов внася раздвоение сред членовете и симпатизантите на АБВ.

Чуват се слухове, че не иска доц. Атанас Мангъров да е кандидат-депутат в предстоящите парламентарни избори заради опасността коронавирусът да заразява. Съветвам го да се оттегли от политиката и да не обърква принципите на младите в партията. Разумни хора включиха доцента в листите за народен представител във Варна и София. Докторът може и да греши, но не приемам 100-процентовите твърдения на опонентите му както за заразата, така и за ваксините. Няма по-хубаво от това за важни за хората проблеми да има различни мнения. Убеден съм, че истината е някъде по средата.

Другата ми причина за раздялата с АБВ е отказът на предложението за обединение в коалиция на левите сили – БСП, АБВ, Изправи се.БГ на Мая Манолова, Движение 21 на Татяна Дончева. Формацията имаше шанс да свали Борисов от власт, но не би. Някои лидери не успяха да преглътнат егото си, допълни доскорошният областен шеф на АБВ.

Пенка МИХАЙЛОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички