Четвъртък, 20 Май 2021
 
Крими

Горските спипаха четирима бракониери

  16.02.2021 20:11             
Горските спипаха четирима бракониери

Предотвратиха бракониерски лов в района на Регионална дирекция по горите – Пазарджик, а нарушителите са задържани. Служители на горската дирекция пък все още са в полицията и дават показания, коментираха пред "Знаме" достоверни източници на областния вестник.

В ареста са четирима бракониери, спипани по време на незаконен  лов на територията на РДГ-Пазарджик, в района на ловна дружина Паисиево. Нарушението е констатирано от екипи на регионални дирекции по горите София и Пазарджик по време на проверка в землището на селата Лесичово и Горно Вършило.

Горските служители спрели две моторни превозни средства, в които пътували четири лица. В автомобилите са намерени извадени от калъфите и сглобени ловни пушки, както и две ловни кучета. Инспекцията показала, че нарушителите са без разрешителни за лов, като едно от лицата и без ловен билет за 2021 г.

За установените нарушения са съставени актове по Закона за лова и опазване на дивеча. Незабавно е потърсено съдействие на РУ на МВР и четиримата бракониери са задържани.

Любопитното е, че по-рано днес в Изпълнителна агенция по горите беше проведена работна среща, на която бяха набелязани мерки, свързани с ограничаване на бракониерските прояви и предприемане на съвместни действия между институциите прокуратурата, МВР и всички горски структури по превенция и контрол по Закона за лова и опазване на дивеча.

На срещата присъстваха: ръководството на Изпълнителна агенция по гората, директори на държавни предприятия и регионални дирекции по горите и представители на ловните сдружения в страната, НЛРС-СЛРБ, БЛРС и Лесотехническия университет.

От ИАГ апелираха при съмнения за нерегламентирано ловуване, гражданите незабавно да подават сигнали на телефон 112.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички