ИНФО КОВИД-19 Пазарджик

Три кислородни концентратора от МЗ за МБАЛ-Пазарджик

  16.02.2021 14:54             
Три кислородни концентратора от МЗ за МБАЛ-Пазарджик

Три кислородни концентратора предостави на МБАЛ-Пазарджик заместник-министърът на здравеопазването инж. Слави Пачалов, който посети днес лечебното заведение. Дарението прие изпълнителният директор на болницата д-р Красимир Темнилов.

- Здравното министерство закупи 460 такива апарата, за да подпомогне болниците при лечението на болни, които имат нужда от кислород. Кислородът е част от основната терапия на хората. Важно е да имаме достатъчно количества - обясни инж. Пачалов.

Той се запозна с работата на медиците в Спешно отделение и инспектира двете кислородни станции, които захранват всички отделения в МБАЛ-Пазарджик с медицински кислород. Заместник-министър Слави Пачалов посети и склада за съхранение на лични предпазни средства, за да се увери лично, че болницата е подготвена за евентуална трета вълна на ковид епидемията в България.

- Надяваме се да няма нов голям пик. Има увеличение около 10% средно за страната на Ковид болните. Националният оперативен щаб следи и по региони, и в национален мащаб каква е ситуацията - допълни зам.-министърът.

Той обеща Министерството на здравеопазването да продължи да подкрепя медиците в тяхната работа, а на гражданите отново напомни да спазват противоепедимичните мерки и да се пазят.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички