Четвъртък, 20 Май 2021
 
Регионът

От цяла България помагат на овчаря с 1000-та гладуващи овце след пожара

  16.02.2021 07:39             
От цяла България помагат на овчаря с 1000-та гладуващи овце след пожара

ВЕТРЕН ДОЛ. Хора от цяла България помагат на овчаря, чиито 1000 овце останаха без храна посред зима след като огън изпепели сеновала му във Ветрен дол. Писахме за драмата на Алиш Кунгьов. Преди часове кметът на септемврийското село Димитър Христосков (той пръв се отзова в помощ на животновъда на мястото на пожара), който е в процедура на отстраняване, задно с още доброволци натовариха един камион сено, подарено от баба Елена от село Барата Софийско.

„Хората помагат от цялата страна. Обаждат се и от София, и от Пловдив, и от Силистра… При баба Елена ходихме в гората на 20 км над Вакарел, но сега няма как да отидем… Проблемът е, че сега е лошо времето и е по-сложно с превоза. Хубавото е, че за 5-10 дни закърпихме положението, коментира пред „Знаме” Димитър Христосков. Той поясни, че ветрендолци са откликнали и дали кой колкото може. Помогнали и животновъди от Лозен, а семчиновецът Бойко Младенов, който има бизнес с товарни превози във Ветрен дол, осигурил безплатен транспорт. Късно вчера земеделският производител Димитър Стоянов от село Чалъково, Пловдивско, докарал голяма пратка люцерна с превоз за собствена сметка на фирма "Жетон транс"-Белозем,  Междувременно и бившият кмет на Септември Марин Рачев дарил пари, с които били закупени 5 тона царевица....

Алиш Кунгьов е родом от Конарско, община Якоруда. Заедно със семейството си се преселва във Ветрен дол преди 15 години. Купува овчарниците на бившето ТКЗС.

„Времето е тежко, но хората помагат. Благодарим на всички, които се отзовават! Да са живи и здрави!”, не без вълнение казва Димитър Христосков.

Желаещите да помогнат, могат да го сторят в кметството или на следната банкова сметка в Интернешънъл Асет банк на името на Алиш Сюлейманов Кунгьов:

BIC: IABGBGSF

IBAN: BG64IABG 7096 1001 9387 01.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички