Понеделник, 14 Юни 2021
 
Спорт

На турнира по мини футбол „Панагюрище рита -Бизнес къп” отборът на „Асарел-Медет” е вицешампион

  04.02.2021 14:38             
На турнира по мини футбол „Панагюрище рита -Бизнес къп” отборът на „Асарел-Медет” е вицешампион

 

ПАНАГЮРИЩЕ. Третият турнир от поредицата „Панагюрище рита” се превърна в спортен празник за панагюрци, които подкрепяха пет домакински тима от общо 16-те участващи отбора.

Футболистите на „Асарел Медет” преодоляха груповата фаза с две победи над ФК „Орлин” /5:0/ и „Атлетик - BG OIL”

/7:0/ и допуснаха само една загуба от ФК „Фалит” с 1:2.

Четвъртфиналният двубой бе изключително оспорван, а съперник на нашите момчета бе друг панагюрски тим - „Свален гард”. Редовното време завърши с резултат 1:1 и победителят бе решен след изпълнение на дузпи, в които „Асарел-Медет” надделя с 2:1.

В полуфинала панагюрци надиграха отбора на „БАМФ - Враца” , като затвориха категорично мача с 4-1.

Финалът бе изпълнен с много обрати и завързани моменти, които го превърнаха в истинско зрелище за любителите на футбола. Асарелци се изправиха срещу „Орбит- Ати Консулт”, които се оказаха сериозни съперници и поведоха в резултата с 3:1, но панагюрци успяха да се преборят за равенство преди последния съдийски сигнал и отново се стигна до дузпи. Късметът този път не бе с нашите момчета и след инфарктни изпълнения гостите от „Ати Консулт” надделаха с 9:8 и спечелиха първото място.

Със своите страхотни спасявания вратарят на асарелци Мариян Джунов бе удостаен от организаторите с приз за най-добър вратар на целия турнир.

Капитанът на отбора Иван Раленеков благодари за страхотната организация на Българската Асоциация по мини футбол и Тракийски хотелиери, а треньорът Пламен Шопов изрази задоволство от играта на момчетата и тяхното достойно представяне.

Купата и вицешампионската титла футболистите от „Асарел-Медет” посветиха на съотборника си Кръстьо Кроснаров, който стана баща броени часове преди старта на турнира и въпреки вълнението си записа доста попадения на своята сметка.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички