Понеделник, 14 Юни 2021
 
Регионът

Сформират контролна група срещу нерегламентираното изхвърляне на отпадъци, слагат и камери

  02.02.2021 08:43             
Сформират контролна група срещу нерегламентираното изхвърляне на отпадъци, слагат и камери

ВЕЛИНГРАД. Вчера бе проведена среща, на която бяха обсъдени мерки за справяне с нерегламентираните замърсявания на територията на общината. Тя се проведе по инициатива на кмета на община Велинград д-р Костадин Коев и на нея присъстваха представители на Сдружение на хотелиери и ресторантьори „Велинград и Западни Родопи”, председателите на сдружение „Байкария”- Васил Тодев, на Рибарско сдружение „Нилет” - Антон Бояджиев и на Сдружение на ловци и риболовци- Венко Бозев, както и управителят и представители на сметопочистващата фирма „КМД” ЕООД и други заинтересовани от темата лица.

В момента тече процедура за поставянето на камери за видеонаблюдение на местата, на които периодично се образуват нерегламентирани замърсявания, и ръководството на общината се ангажира това да стане възможно най-скоро, стана ясно по време на срещата.

След дълга дискусия по проблема бе взето решение да се създаде доброволна  група, която да отговаря за контрола, почистването и недопускането на нови нерегламентирани замърсявания. Нейни членове ще бъдат представители на сдруженията, бизнеса, заинтересовани лица, съвместно с сметопочистващата фирма „КМД” и общината.

Кметът д-р Коев заяви: „Приветствам създаването на подобен орган, защото с нерегламетираното изхвърляне на отпадъци можем да се справим само с общи усилия”.

Следващия понеделник ще бъде проведена среща, на която ще бъде уточнен състава на работната група, нейните цели и срокове, както и работния процес.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички