Други Регионът

Почина Фидел Беев

  28.01.2021 12:12             
Почина Фидел Беев

След кратко заболяване почина Фидел Беев. Бизнесменът, който остана в историята на региона с редица дружества в различни сфери - от автотранспорт до спорт, бе кмет на община Велинград в периода от 2003 г. до 2005 г. Той си отиде от КОВИД едва на 59 години.

С името на Беев през годините се свързваха и скандали, но дори враговете му признаваха, че той работи много, действа с размах и има инвеститорско мислене.

През 2005 г. Фидел Беев стана депутат от 13 МИР-Пазарджик в 40-то Народно събрание, но още година преди това, през 2004 г,. му бе повдигнато обвинение, че в качеството си на кмет е доставял горива на детски градини и общински обекти от своята фирма СД “Братя Бееви”. Осъден бе през 2009 г.

Като народен представител той бе обвинен в превишаване на права и злоупотреба с власт и за сключване на неизгодни сделки за гориво, докато е бил кмет на курорта. Софийския апелативен съд първоначално го осъди по първото обвинение, като постанови 3 години и половина затвор, но Върховният касационен съд върна делото за ново разглеждане на втора инстанция. Ефективното наказание беше отменено и Фидел Беев остана само с условна присъда.

На местните избори през 2007 г. Фидел Беев отново се кандидатира за кмет, но загуби. Постепенно се отдръпна от публични изяви и ръководеше собствен бизнес с хотел и атракциони, отделно от бизнес-интересите на баща му Димитър и брат му Красимир. До последно със съпругата си Фидел Беев е работил наравно с работниците, коментират негови служители пред областния вестник.

Редакцията на "Знаме" изказва съболезнования на семейство Бееви!

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички