Пазарджик

Д-р Цветелина Спиридонова: Бъдете най-добрите орисници за новородените

  21.01.2021 13:26             
Д-р Цветелина Спиридонова: Бъдете най-добрите орисници за новородените

ПАЗАРДЖИК. Бабинден! Посрещнахме го с най-прекрасната Никол – 3.650 кг, втора рожба в семейството на Христина и Димитър Божилови от Пазарджик, съобщават от болница "Хигия".

Празникът в лечебното заведение започна с тържествен водосвет, отслужен за здраве от отец Наско.

Екипът на клиниката пресъздаде и обреда с измиването на ръцете от народната традиция. В ритуала, посветен основно на засвидетелстване на уважение и почит към акушер-гинеколозите, а в по-далечно минало и към възрастните жени, които са бабували на родилките, участваха две млади майки – Дора и Лиляна.

"Чувстваме се не просто щастливи, чувстваме се прекрасно и благодарим от все сърце на целия екип на Акушеро-гинекологичното отделение в болница "Хигия". Децата ни се появиха на бял свят, докато бяхме заразени с коронавирусна инфекция. Видяхме с очите си и усетихме със сърцата си професионализма и отдадеността на целия екип към нас, като пациенти в риск и към нашите новородени", не скриха вълнението и емоцията си Дора и Лиляна.

"Горда съм, че ръководя екипа от най-добрите професионалисти, отговорни и достойни хора! Бъдете здрави и все така всеотдайни. Бъдете най-добрите орисници за новородените, наричайте ги, светът има нужда от чудеса. И вие всеки ден го доказвате", обърна се към медиците от отделението и изпълнителният директор на болница "Хигия" д-р Цветелина Спиридонова.

Празникът в МБАЛ "Хигия" бе отбелязан за 19-и пореден път.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

2

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

4

ПРОДАВАМ 2 ПАРЦЕЛА, ЕДИН ДО ДРУГ, ПО 1576 КВ.М. ЕДИНИЯ, С.БРАТАНИЦА, ОБЩИНА ПАЗАРДЖИК, В РЕГУЛАЦИЯ, ПАНОРАМЕН ИЗГЛЕД, 1 ДКА-13000 ЛВ.,ТЕЛ.: 0876 578 153.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316

Всички