Четвъртък, 22 Апр 2021
 
Пазарджик

Лекари от Инфекциозно отделение рецитират Дебелянов и Траянов

  20.01.2021 13:47             
Лекари от Инфекциозно отделение рецитират Дебелянов и Траянов

Проектът е съвместен с берлинския "Арт театър"

Лекарите от Инфекциозно отделение на МБАЛ- Пазарджик и директорът на „Арт театър“ в Берлин Катя Костова реализираха съвместен проект - заснемане на видеоклип, в който медиците рецитират стихове на български поети.

„2020 година, белязана от КОВИД 19, беше тежка за всички. През цялата година получавахме поздрави и подкрепа от познати и непознати хора. Получавахме дарения и дребни жестове на внимание, които да ни вдъхнат увереност. Това си говорехме с директора на „Арт театър „ в Берлин – госпожа Катя Костова около новогодишните празници. И така се оформи идеята да поздравим и ние хората за тяхното доверие, за търпението им да бъдат наши пациенти. КОВИД 19 не е изпитание само за работещите, а и за страдащите."

Изборът на стихове е на лекарите в Инфекциозно отделение. Казвам го с ясното съзнание, че и всички лекари в страната да кажем по един стих, все ще останат непрочетени стихотворения. Имаме прекрасни поети.

Благодаря на госпожа Костова за началния тласък, на колегите, че прегърнаха идеята и на всички, които участваха в реализирането и – Александър Моллов, Ангел Узунов, Осман Маджиров, Марияна Димитрова. Специални благодарности на Нина Николина за прекрасната музика.“, сподели д-р Мария Пишмишева, след излъчването на клипа.

Стиховете са на Димчо Дебелянов и на нашия съгражданин Теодор Траянов и са представени от д-р Мария Пишмишева, д-р Иван Иванов, д-р Станислав Коцев, д-р Милена Карамишева и д-р Мартина Шопова.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички