Други

Парламентарните избори ще са на 4 април

  14.01.2021 17:52             
Парламентарните избори ще са на 4 април

СОФИЯ. Парламентарните избори ще са на 4 април, обяви преди минути президентът Румен Радев. Освен насрочване на дата, той поиска от управляващите множество промени в изборните правила като възможност да се гласува по пощата, за да могат българите в чужбина да подадат вота си. Той посочи, че в редица страни сънародниците ни ще "бъдат силно затруднени и дори в невззможност да употребят конституционното си право на глас“.

Президентът обясни, че е насрочил изборите седмица след първата възможна дата на 28 март, за да може това време да се използва пълноценно за подготовка. Той подчерта, че освен в условията на пандемия на тези избори ще има и сериозна част машинен вот. Затова трябвало Централната избирателна комисия (ЦИК) да даде възможност на всички желаещи да участват в сертифицирането им, за да няма съмнения. Освен това държавният глава настоя ЦИК да осигури видеонаблюдение в секциите, за да се следи броенето на бюлетините. Радев допълни, че очаквал от всички институции, които досега гръмко са заявявали пълна готовност, да работят.

Президентът заяви, че очаква нужните промени в законите да бъдат приети, след като председателката на парламента Цвета Караянчева го уверила, че това може да стане в рамките на седмица. Според него аргументът, че изборните правила не трябва да се променят в последния момент е несъстоятелен, защото управляващите са го правили много пъти, стига да имат интерес. 

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички