Спорт

БАМФ избра Панагюрище за център на мини-футбола

  16.01.2021 06:47             
БАМФ избра Панагюрище за център на мини-футбола

Три турнира ще се проведат в „Арена Асарел” до края на месеца

Българска асоциация Мини футбол избра Панагюрище за център на мини футбола. Тази събота и неделя (15-17 януари) в модерната спортна зала „Арена Асарел“ ще се проведе първият от поредицата зимни турнири „Панагюрище Рита“. Организаторите и съорганизаторите от Община Панагюрище и „Тракийски хотелиери” припомнят, че тук гостували футболни легенди като Франко Барези, Салваторе Скилачи и Христо Стоичков.

В надпреварата за титлата ще спорят 16 отбора от цяла България, включително четири отбора от региона – един от Панагюрище, два от Пирдоп и един от Поибрене. Гостуващите тимове ще бъдат настанени в хотелската база на „Тракийски хотелиери“ – четиризведния „Каменград Хотел & СПА“ и спортния „Парк хотел Асарел“. Общо три турнира „Панагюрище Рита“ ще се проведат през януари. Ветераните ще ритат от 22 до 24 януари включително, а от 29-31 януари е турнирът за  IT League. Всички те част от кампанията на БФС и БАМФ за развитие на масов футбол #ХайдеДаРитаме.

„С гордост представяме нова дестинация за провеждане на зимни турнири по мини футбол – Панагюрище, коментират по този повод от БАМФ - китният средногорски град се слави със своите прекрасни условия за спорт, отдих и туризъм. Благоприятният климат, перфектните инфраструктурни условия и богатата история привличат ежегодно хиляди спортисти и гости на града. Нашият любом спорт мини футбола е с дългогодишни традиция в града, всяка година се организират по няколко турнира за отборите в общината в различни възрастови категории, а в най-добрите години местната лига е имала 10-12 отбора.”

Част от мачовете ще бъдат предавани на живо по B1B TV, а дуруги – на Фейсбук страницата на БАМФ. Нгарадният фонд също е впечатляващ. За първо място има купа и медали плюс тридневна морска или СПА почивка за отбора, която включва 2 нощувки и закуски. Класиралите се на второ място ще получат футболна екипировка (фланелки и гащета) за 12 човека, както купа и медали, а за третите също ще има купа и персонални отличия. Статуетки ще получат избраните за голмайстор, най-добър вратар, звезда на турнира и феърплей-играч.

Форматът е 5+1, с хокейни смени, а двете полувремена са по 20 минути. Играч с червен картон ще остави отбора си за пет минути с човек по-малко.

Милко ПЕЛОВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички