Регионът

Стара река е заляла земеделски площи между Исперихово и Козарско

  12.01.2021 11:29             
Стара река е заляла земеделски площи между Исперихово и Козарско

Като цяло обстановката в областта е нормална и сравнително спокойна. Екипи на пожарната и полицията осъществяват мониторинг или получават своевременна информация за състоянието на нивата на големите язовири, реките, пътищата. Всички реки имат повишени нива, единствено Стара река в района между селата Исперихово и Козарско е излязла извън коритото и е заляла земеделски площи. Няма опасност за хората или жилищни сгради.

Към настоящия момент има снеговалеж в районите на Велинградско и Баташко, но снежната покривка не е голяма, а там, където е необходимо, се почиства и се третира с пясък своевременно. През изминалата нощ най-големи количества дъжд са паднали в района на велинградското село Цветино – 52 л/км.м и пазарджишкото село Паталеница - 45 л/кв.м.

Екипите на Охранителна и Пътна полиция осъществяват патрулиране в районите на основните пътища, за недопускане на инциденти и за следене на тяхното състояние.

Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” (РДПБЗН) и Областната дирекция на МВР - Пазарджик поддържат постоянна връзка в областната и общинските администрации, Областно пътно управление, с представителите на държавните структури, отговарящи за контрола над язовирите и речните корита.   

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички