Други Регионът

Духът на Коледа още държи децата от ВУИ „Ангел Узунов”

  09.01.2021 06:39             
Духът на Коледа още държи децата от ВУИ „Ангел Узунов”

РАКИТОВО. За трета поредна година театрална трупа от Фондация „Светлина на Балканите” (ФСБ) поднесе коледно представление на християнска тематика във ВУИ „Ангел Узунов” за коледно-новогодишните празници. С оглед на ситуацията, постановката бе на открито пред общежитието на училището, разказват шестокласникът в учебното заведение Любомир Лалев и учителят Свилен Топчиев пред „Знаме”. Декорът за представлението - къщата на бедния обущар дядо Николай, бил докаран от София.

„През цялото време на представлението децата гледат и слушат внимателно. Което е учудващо, защото актьорите не са професионалисти. Ролята на дядо Николай изпълнява Габриел Стойчев, Иван Вълков е овчаря, Даниел Денов е стареца, Красимира Димитрова и Света са майката и детето. Там е и Вяра, другото дете на Красимира, но то се притеснява да излезе на сцената пред децата от ВУИ и стои настрани. Водещ е Румяна Кирова. Всички те са от Фондация Светлина на Балканите. Снимки прави Влад Злотов от Велинград, който е от ФСБ и придружава групата във ВУИ. След бурните ръкопляскания става ясно, че хората от „Светлина на Балканите” са донесли подаръци за всички деца...”

Любомир и г-н Топчиев допълват, че подаръците са чудесни, но историята за самотния дядо Николай, който чакал да му гостува Исус, и докато го чакал, дал подслон и подкрепа на майка с дете, на овчар и на изнемощял старец, дълго ще държи замислени възпитаниците на ВУИ „Ангел Узунов”. И те ще чуват гласа на Исус към дядо Николай в съня му: „Николай, та аз дойдох при теб три пъти: като майка с дете, като овчар и като старец. Ти ме посрещна както подобава. Запомни – аз съм във всяка живинка и човек, който е в нужда”.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички