ИНФО КОВИД-19 Пазарджик

Започна ваксинирането с втората пратка ваксини

  06.01.2021 13:33             
Започна ваксинирането с втората пратка ваксини

ПАЗАРДЖИК. Тази сутрин започна ваксинирането на работещите в МБАЛ-Пазарджик срещу SARS-CoV-2, съобразно получените в лечебното заведение 95 бройки от втората пратка от ваксината на Pfizer и BioNTech.

Имунизацията започна с лекари, медицински сестри и санитари от Спешно отделение.

Първата ваксинирана бе старшата медицинска сестра на отделението Ангелина Сотирова.

"Реших да се ваксинирам, защото работя на първа линия в Спешно отделение. Всеки ден се срещаме с болни с вирусни инфекции, с пневмонии. Ваксинирам се, за да запазя здравето си. Не съм имала колебания дали трябва да се имунизирам. Смятам, че ваксината е безопасна и е най-доброто решение, което може да направи всеки, за да се предпази от коронавируса.", сподели след ваксинацията Ангелина Сотирова.

Студентът по медицина Валентин Георгиев, който от месец работи като санитар в най-натовареното отделение, също се ваксинира.

"Не трябва да пропускаме такава възможност, която ни е предоставена. Тази ваксина е постижение на науката, за което трябва да сме благодарни, че го получаваме. Не трябва да се доверяваме на фалшиви новини, а сериозно да се замислим дали всичко, което четем срещу ваксините е вярно. Данните

от направените проучвания на ваксината са категорични, че тя предпазва от COVID-19 и няма опасност от каквито и да било дългосрочни странични ефекти.", коментира Валентин Георгиев. Той се надява поне 50% от населението на България да се имунизира.

Д-р Златка Панайотова също е от първите медици, които се ваксинираха тази сутрин. Тя самата е преболедувала вируса преди 2 месеца и смята, че ваксината е чудесен начин за превенция на заболяването.

Общо 30 служители на МБАЛ-Пазарджик ще бъдат ваксинирани на 6 януари от д-р Таня Бейска и медицинската сестра Мария Андреева. Днес те ще имунизират и петима медици от ЦСМП-Пазарджик.

Имунизацията ще продължи до събота. Дотогава трябва да бъдат поставени общо 95 ваксини на работещи в МБАЛ-Пазарджик, както и на 20 служители на ЦСМП-Пазарджик.

Първият ваксиниран в МБАЛ Пазарджик- в края на миналата година, бе изпълнителният директор на болницата д-р Красимир Темнилов. Общо 70 медици бяха имунизирани по време на първата ваксинация.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички