Крими

Полицейският бюлетин на 5 януари 2021 г.

  05.01.2021 12:08             
Полицейският бюлетин на 5 януари 2021 г.

Криминално проявен извършител на кражби е установен и задържан от служители на РУ-Пещера. Вчера органите на реда в родопския град провели действия по противодействие на битовата престъпност в района. Така спипали стария си познайник пещереца З.В.- 52г. В неделя мъжът проникнал в жилището на 46-годишен жител на Пещера. Оттам отмъкнал акумулаторна батерия и брадва. Малко по-късно същата участ сполетяла и 27-годишната пещерка Ц.Г. От незаключения автомобил на младата жена апашът отмъкнал дамска раница с намиращите се вътре 50 лева. Извършителят е задържан първоначално за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пещера. След извършените действия по разследването срокът на задържане е удължен със 72 часа от прокурор при Районната прокуратура в Пазарджик. Работата по случаите продължават, изяснява се дали заловеният извършител е автор и на други посегателства в региона. 

 

Двама са задържани заради притежание на наркотици от служители на участъка в Лесичово. Вчера служители от участъка извършили проверки на два адреса в село Динката. Те били обитавани от В.Д.- 36г. и И.В.- 32г. По време на извършените претърсвания органите на реда открили полиетиленов плик у единия и саморъчно направена цигара у другия. И при двата случая полевите наркотестове реагирали положително на марихуана. Дрогата е иззета, а двамата са задържани за срок от 24 часа. Спрямо мъжете се водят бързи производства.

 

На седем сигнала са се отзовали пожарникарите в региона през изминалото денонощие. Най-чести са случаите на пожари предизвикани от запалили се комини. За радост всичките са без материални щети. Такива са регистрирани в Пазарджик, Велинград и Батак. Екип на РСПБЗН-Велинград е гасил пожар в постройка, намираща в курортния град. Огънят успял да унищожи постройката с няколко автомобилни гуми, моторен трион и около един кубик дървен материал. Спасени са намиращите се в непосредствена близост две сгради. По първоначални данни причината за пожара се корени в неизправност на електрическата инсталация на постройката.  

 

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички