Регионът

Бюст-паметник на проф. д-р Лъчезар Цоцорков бе открит на рождения ден на „Асарел-Медет“

  29.12.2020 17:39             
Бюст-паметник на проф. д-р Лъчезар Цоцорков бе открит на рождения ден на „Асарел-Медет“

ПАНАГЮРИЩЕ. Днес бе открит бюст-паметник на проф. д-р Лъчезар Цоцорков. Именно на днешния 29 декември се навършват 56 години от официалното пускане в експлоатация на МОК „Медет“. Бронзовата фигура е дело на големия български скулптор Вежди Рашидов и се намира пред официалния вход на „Асарел-Медет“АД.

„Това е ден, в който си спомняме за труда и делата на хилядите хора, които са допринесли за развитието на „Асарел-Медет“ през изминалите 56 години. Неслучайно избрахме днешната дата за откриването на бюста на баща ми проф. д-р Лъчезар Цоцорков. Така още веднъж отдаваме почит на този вдъхновяващ лидер, който над 30 години беше начело на „Асарел-Медет“, който преведе екипа през бурното море на прехода, постави основата на модернизирането на компанията и изграждането на фирмената култура, която ще ни води към устойчиво развитие години напред“. Това заяви пред присъстващите председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД Димитър Цоцорков, след което откри бюст-паметника заедно с изпълнителния директор на компанията инж. Делчо Николов.

„Знаете какво обичаше да казва г-н Цоцорков, че „Асарел“ е обречен на успех. Вярвам, че „Асарел“ ще продължи да бъде обречен на успех и занапред, заради хората, които работят в компанията. Благодаря на всички от нашия екип за добре свършената работа през тази извънредно трудна и предизвикателна година“, заяви след откриването инж. Делчо Николов.

Първите венци пред паметника бяха поставени от името на „Асарел-Медет“ АД, фондация „Лъчезар Цоцорков“ и синдикалните организации в дружеството. След това присъстващите ръководители, синдикалисти и близки оставиха цветя в знак на признателност към личността на незабравимия проф. д-р Лъчезар Цоцорков.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите парламентарни избори?


Резултати
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички