Спорт

Силвано Пранди повика двама от Хебър за евроквалификацията с Израел

  23.12.2020 14:39             
Силвано Пранди повика двама от Хебър за евроквалификацията с Израел

СОФИЯ-ПАЗАРДЖИК. Двама играчи от волейболния Хебър бяха повикани от националния селекционер Силвано Пранди часове след като „тигрите” станаха отбор на месец октомври в класацията на Пресклуб "България”, а Атанас Петров – треньор на месеца.

Сега Пранди извика 19 състезатели за подготовка за предстоящата европейска квалификация в Израел (12-17 януари). В разширения състав попаднаха Николай Къртев и Пепи Каракашев. Диагоналът Велизар Чернокожев, който играе в Саудитска Арабия, отпадна от състава в последния момент. Причината е забраната за полети от и за тази страна, която е в сила от понеделник и това води до невъзможност за неговото пристигане. Към подготовката в София ще се присъедини централният блокировач Светослав Гоцев, който в продължение на няколко месеца се възстановяваше от травма в рамото. Той вече се чувства доста по-добре и дори взе участие в последните два мача от първенството на Франция. Четирима от повиканите състезатели - Цветан Соколов, Мартин Атанасов, Алекс Грозданов и Аспарух Аспарухов ще се присъединят към лагера по-късно и ще започнат тренировки от 1 януари. Те ще пропуснат контролите със Северна Македония, които са на 29 и 30 декември в Скопие. И четиримата получиха разрешение да изиграят последните мачове за 2020 година за клубните си отбори. Всички национали ще бъдат на линия за втората серия от контроли, които са на 6 и 7 януари в столичната зала „Христо Ботев“.

Наличните състезатели ще бъдат събрани на 26 декември следобед и ще им бъдат направени антигенни тестове. Подготовката ще се води в зала „Христо Ботев“, като на 27 декември ще има две тренировки, а на 28 декември волейболистите заминават за Северна Македония. Самият селекционер Силвано Пранди ще пристигне на 27 декември, поради липса на полети от Италия за предния ден.

Ето го и пълният списък на разширения състав:

Разпределители: Георги Братоев – Нефтохимик 2010 (Бургас) Георги Сеганов - Топ Волей Чистерна (Латина) Владислав Станков – Левски София

Диагонали: Цветан Соколов – Динамо (Москва) Димитър Димитров – ЦСКА

Посрещачи: Тодор Скримов – Енисей (Красноярск) Мартин Атанасов – Зираатбанк (Турция) Георги Петров – Шомон (Франция) Аспарух Аспарухов – Блу Волей (Верона) Гордан Люцканов – Левски София Александър Николов – Левски София

Централни блокировачи: Николай Николов – Нефтохимик 2010 (Бургас) Алекс Грозданов – Консар (Равена) Светослав Гоцев – Пари Волей (Франция) Илия Петков – Нефтохимик 2010 (Бургас) Стефан Чавдаров – Монтана Николай Къртев – Хебър (Пазарджик)

Либеро: Владислав Иванов – Левски София Петър Каракашев – Хебър (Пазарджик).

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

2

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

4

ПРОДАВАМ 2 ПАРЦЕЛА, ЕДИН ДО ДРУГ, ПО 1576 КВ.М. ЕДИНИЯ, С.БРАТАНИЦА, ОБЩИНА ПАЗАРДЖИК, В РЕГУЛАЦИЯ, ПАНОРАМЕН ИЗГЛЕД, 1 ДКА-13000 ЛВ.,ТЕЛ.: 0876 578 153.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316

Всички