ИНФО КОВИД-19 Регионът

Продължават засилените проверки за спазване на противоепидемичните мерки.

  22.12.2020 17:48             
Продължават засилените проверки за спазване на противоепидемичните мерки.

Продължават проверките на Регионалната здравна инспекция (РЗИ), Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) и Областната дирекция на МВР (ОДМВР Пазарджик), особено в дните около Коледа и Нова година, съобщи днес след края на заседанието на Областния кризисен щаб областният управител Стефан Мирев.

- Следи се дали се спазват противоепидемичните мерки - да няма струпвания пред търговските обекти, дали има дистанция между чакащите граждани и дали вътре в магазините се извършва необходимата дезинфекция.

- Осигурени са екипи за всички големи търговски центрове, общоградски пазари и всички големи търговски вериги, в които има масово струпване на хора, каза началникът на отдел "Охранителна полиция" в ОДМВР Пазарджик - комисар Иван Дончев. - Ще бъде оказвано пълно съдействие на другите контролни органи, които извършват провреки и за осигуряване на пропускателния режим на всички обекти.

През изминалата седмица инспекторите на ОДБХ Пазарджик са извършили 24 проверки в търговски обекти и обекти за търговия на едро с храни, 52 проверки в обекти за търговия на дребно и заведения за обществено хранене, съобщи по време на брифинга директорът на ОДБХ Пазарджик - д-р Петко Митев.

- При извършените общо 22 съвместни проверки с ОДМВР Пазарджик се акцентира върху осигуряването на условия и дезинфекция на работния инвентар, съоръженията за измиване и подсушаване на ръцете, използването на лични предпазни средства и подходящо работно облекло. осигуряването на препарати за дезинфекция, които са с подчертано бактерицидно действие, извършването на дезинфекция на транспортното превозно средство, с което се превозват или доставят храните.

Д-р Митев допълни, че груби нарушения по време на тези проверки не са установени, което говори за повишаване отговорността на хората и осъзнаване на сериозността на проблемите, които пандемията поставя.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

2

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

4

ПРОДАВАМ 2 ПАРЦЕЛА, ЕДИН ДО ДРУГ, ПО 1576 КВ.М. ЕДИНИЯ, С.БРАТАНИЦА, ОБЩИНА ПАЗАРДЖИК, В РЕГУЛАЦИЯ, ПАНОРАМЕН ИЗГЛЕД, 1 ДКА-13000 ЛВ.,ТЕЛ.: 0876 578 153.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316

Всички