Понеделник, 29 Мар 2021
 
ИНФО КОВИД-19 Регионът

Продължават засилените проверки за спазване на противоепидемичните мерки.

  22.12.2020 17:48             
Продължават засилените проверки за спазване на противоепидемичните мерки.

Продължават проверките на Регионалната здравна инспекция (РЗИ), Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) и Областната дирекция на МВР (ОДМВР Пазарджик), особено в дните около Коледа и Нова година, съобщи днес след края на заседанието на Областния кризисен щаб областният управител Стефан Мирев.

- Следи се дали се спазват противоепидемичните мерки - да няма струпвания пред търговските обекти, дали има дистанция между чакащите граждани и дали вътре в магазините се извършва необходимата дезинфекция.

- Осигурени са екипи за всички големи търговски центрове, общоградски пазари и всички големи търговски вериги, в които има масово струпване на хора, каза началникът на отдел "Охранителна полиция" в ОДМВР Пазарджик - комисар Иван Дончев. - Ще бъде оказвано пълно съдействие на другите контролни органи, които извършват провреки и за осигуряване на пропускателния режим на всички обекти.

През изминалата седмица инспекторите на ОДБХ Пазарджик са извършили 24 проверки в търговски обекти и обекти за търговия на едро с храни, 52 проверки в обекти за търговия на дребно и заведения за обществено хранене, съобщи по време на брифинга директорът на ОДБХ Пазарджик - д-р Петко Митев.

- При извършените общо 22 съвместни проверки с ОДМВР Пазарджик се акцентира върху осигуряването на условия и дезинфекция на работния инвентар, съоръженията за измиване и подсушаване на ръцете, използването на лични предпазни средства и подходящо работно облекло. осигуряването на препарати за дезинфекция, които са с подчертано бактерицидно действие, извършването на дезинфекция на транспортното превозно средство, с което се превозват или доставят храните.

Д-р Митев допълни, че груби нарушения по време на тези проверки не са установени, което говори за повишаване отговорността на хората и осъзнаване на сериозността на проблемите, които пандемията поставя.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите парламентарни избори?


Резултати
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички