Понеделник, 22 Мар 2021
 
ИНФО КОВИД-19 Регионът

2151 здравни работници искат да се ваксинират срещу Ковид-19

  22.12.2020 12:58             
2151 здравни работници искат да се ваксинират срещу Ковид-19

Имунизациите започват на 28 декември с първите 200 ваксини

Ваксинирането срещу Ковид-19 в нашата област ще започне на 28 декември с първите 200 ваксини. След това ще бъдат доставени допълнителни количества, съобщи директорката на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - Пазарджик д-р Фани Петрова след заседанието на Областния кризисен щаб тази седмица.

Както в цялата страна, така и при нас първи ще бъдат имунизирани здравните работници. Желание са заявили голям брой от тях – 2151 души. Става дума за лекари и болничен персонал, джипита, служители на местните филиали за Спешна помощ, стоматолози, магистър и помощник фармацевти, зъботехници и други специалисти по медицински грижи от цялата област.

- На втория етап от имунизациите ще бъдат обхванати учителите, а след това - полицията и гражданите, които желаят да се ваксинират, каза още д-р Петрова.

РЗИ-Пазарджик осъществява дейностите по организацията и координация, свързани с прилагането на Националния план за ваксиниране срещу Ковид-19. Разработената за целта пътна карта вече е достояние на всяко лечебно заведение, там има имунизационни кабинети и места за съхранение на ваксините.

Ваксините ще пристигнат от РЗИ - Пловдив, ще се съхраняват при минус 70 градуса по Целзий в РЗИ - Пазарджик и ще се доставят в имунизационните кабинети. Такива вече са обособени във всички болници на територията на областта, ДКЦ и медицински центрове.

В РЗИ - Пазарджик кабинетът се намира на партера на инспекцията. В Пазарджик ще бъдат ваксинирани лекарите и останалите здравни специалисти от общината, както и от общините Лесичово и Септември.

Аналогично ваксините ще бъдат поставяни и в останалите общински центрове където има здравни заведения – Велинград, Панагюрище и Пещера.

Служителите на здравната инспекция ще осъществяват и контрола. Ще се отчитат както броят на извършените имунизации, така и броят на нежеланите реакции. Д-р Петрова изрази надежда, че странични ефекти от ваксината няма да има, но ако бъдат констатирани, те ще се отразяват по надлежния начин и ще бъдат публично оповестявани.

(Зн)

 

 


Свързани
Последни новини
Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите парламентарни избори?


Резултати
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички