Регионът

Последната за 2020 г. сесия на Общинския съвет във Велинград се проведе онлайн

  18.12.2020 17:44             
Последната за 2020 г. сесия на Общинския съвет във Велинград се проведе онлайн

Последната за 2020г. сесия на Общински съвет-Велинград се проведе онлайн. Преди откриванетосъветниците почетоха паметта на София Ключкова с едноминутно мълчание.

В дневния ред бяха включени 38 точки. Местният парламент прие План-сметката за отпадъците и определи размера на такса битови отпадъци, наложена с новите държавни отчисления за регионалното депо в Пазарджик. С това решение такса битови отпадъци в частта за сметосъбиране, почистване на тротоари и паркове, както и зимно поддържане, остава непроменена.

Общинските съветници одобриха промените в Наредбата за изменение и допълнение на Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Велинград, които ще влезат в сила през 2021 година.

Общинските съветници решиха таксата за ползване на минерална вода от общинските минерални извори да бъде 0.50 лв., каквато е таксата за ползване и от държавните извори.

Поради промяна в Закона за автомобилните превози, касаеща издаване на удостоверение за регистрация на фирми, извършващи таксиметров превоз, съветниците одобриха предложението на кмета д-р Костадин Коев за 2021 г. те да остават същите, както следва:
     -За издаване на удостоверения за регистрация за таксиметров превоз на пътници – такса 100 лв.
   -За включване в списъка на превозните средства към удостоверението за регистрация за таксиметров превоз на пътници за всяко конкретно превозно средство – такса 10лв.
     -За издаване на дубликат на удостоверение за регистрация – такса 10 лв.

Местният парламент даде съгласието си, общината да кандидатства чрез Министерството на младежта и спорта за финансово подпомагане за изграждане на физкултурни салони в ОУ „Петър Берон” в с.Биркова и ОУ „Васил Левски в с. Кръстава.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички