Понеделник, 22 Мар 2021
 
Регионът

Виктория Кейбашиева и Иван Пелев са поредните стипендианти на Сдружението на хотелиерите

  18.12.2020 06:36             
Виктория Кейбашиева и Иван Пелев са поредните стипендианти на Сдружението на хотелиерите

Браншовата организация ще продължи да подкрепя младите хора

ВЕЛИНГРАД. Добрите взаимоотношения между „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи“  и Професионална гимназия по икономика и туризъм „Алеко Константинов“ са факт от години.

Гимназията е член на Сдружението, като редица проекти и идеи на професионалната гимназия са подкрепени от браншовата организация, а съвместните инициативи са постоянни.

Неслучайно на свое заседание Управителният й съвет взе решение да учреди две стипендии на зрелостници от ПГИТ „Алеко Константинов“, като заплати таксите за обучение – държавна поръчка, след приемането им във висши учебни заведения по специалности, свързани с туризма.

Критериите, по които всяка година се избират двамата бъдещи студенти, бяха предложени от ръководството на гимназията и одобрени от УС на „СХР-ВЗР“.

Иван Ангелов Пелев и Виктория Емилова Кейбашиева получиха тазгодишните стипендии, учредени от „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи“. И двамата са приети  в Университет по хранителни технологии – гр. Пловдив, като Иван ще се обучава в специалността „Хотелиерство и ресторантьорство“, а  Виктория ще изучава „Технология и качество на храните“.

„Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи“ награди и отличничката на випуск 2017/2018 г. Василена Гагова с обучение и почивка в луксозен хотел в Сандански.

Председателят на Сдружението Златко Златанов заяви, че браншовата организация ще продължи да подкрепя младите хора, защото те са бъдещите професионални кадри, които ще развиват  туристическа дестинация Велинград и Западни Родопи.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите парламентарни избори?


Резултати
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички