Понеделник, 26 Апр 2021
 
Пазарджик

И рокерите подкрепиха календара на Ваня

  12.12.2020 06:35             
И рокерите подкрепиха календара на Ваня

Деца помагат на деца в „Най-хубавото се вижда със сърцето”

ПАЗАРДЖИК. Календарът на Ваня Иванова е готов и до дни ще бъде отпечатан, похвали се тя в социалните мрежи и го представи на аудиторията. В него сърцатата фризьорка е вложила стремежа си традиционната кампания „Най-хубавото се вижда със сърцето” да ни превърне в добротворци, за които благотворителността е състояние на духа, а не сезонно настроение. Календарът бе готов точно на 4 декември. Датата, на която преди 4 години тя вдигна 330 коси за 8 часа и така влезе в Книгата „Гинес”. Сега учениците от Професионална гимназия по икономика и мениджмънт съжаляват, че няма да излязат на сцената за традиционния концерт, на който ще се събират средства за залесяване. Но пък влязоха в ролята на модели за календара. Габриела Атанасова, Кристияна Николаева, близначките Виолета и Йорданка Батаклиеви, пресъздават приказката за красивото и сивото момиче, като двете алтернативи за нашата планета.

„Всичи участваха с ентусиазъм.

Най-хубавото е, че деца помагат на деца

А какво по-хубаво от това”, възкликва Ваня.

Гримът е дело на Десислава Христова, роклята на красавицата е от сватбен център „Той и тя”, а фотограф е Стоян Георгиев. Зад инициативата традиционно застават и Община Пазарджик, и детска градина „Валентина Терешкова”, и фотографът Иван Атанасов, и озвучителят Николай Мерджанов, и много други. Сега Ваня се радва на специалната подкрепа и на рокерите от пазарджишкия мото клуб Boys of Hell MC. Членове на клуба са увековечени и на календара – на заден план, но солидни като земната твърд.

„Разчитам на рокерите и за продажбата на календара, защото имат „желязна” организация.

Обърнах се към тях, защото съм впечатлена и от организацията, и от реда и дисциплината,

и от това, че спазват правилата, които са наложени в тяхната клубна култура”, обясни пред „Знаме” Ваня. И допълни, че освен това моторджиите традиционно правят добри дела, като помагат на нуждаещите се. Защото за тях това е кауза.

„Срещнах се с председателя на Boys of Hell MC Ангел. Изложих му концепцията на кампанията. Той я предаде на останалите момчета и те се съгласиха да участват, за което съм им благодарна. А сега със стабилността си придават нужния баланс на фотосесията”, смее се фризьорката.

След засаждането на японските вишни неотдавна, от предишната кампания са останали 2200 лева. Продажбата на календара ще трябва да осигури още пари за дръвчетата, които ще издигнат снага в дворовете на две училища – пазарджишката Икономика и столичната Професионална гимназия по фризьорство и козметика „Княгиня Евдокия”. В нея Ваня е лектор.

С 20 процента от събраните пари ще се закупят тренировъчни глави за софийската гимназия

– в момента те са голям дефицит за практиката на децата.

Ваня знае, че за да станеш фризьор, някой трябва да те окуражи да започнеш. И тя учи децата, че „ако магията се появи между ръцете ти и косата, появила ли се е любовта в дланта ти при допира на коса, усетиш ли магията и силата в това да контролираш тази мистична жива материя, наречена коса, значи си на прав път”. Както казва фризьорката: „Така можеш да вървиш, да мечтаеш, а нещо все ще те държи "вързан" за косата, за да искаш да я разгадаеш.

Тодор ГРОЗДЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички