Понеделник, 19 Апр 2021
 
Пазарджик

Отец Боян Кочев е новият архиерейски наместник

  11.12.2020 06:24             
Отец Боян Кочев е новият архиерейски наместник

Някогашният експерт по издирванията в МВР е пример за скромност и себеотрицание

Протойерей Боян Кочев е новият „пастир” на Пазарджишка духовна околия, научи „Знаме”. Пловдивският митрополит Николай със своя заповед назначи отец Боян за архиерейски наместник на мястото на втория викарий на Пловдивския митрополит Николай - Константийският епископ Яков, който бе назначен за Доростолски митрополит.

Новият духовен пост отец Боян ще заеме официално след проведената ревизия на Архиерейското наместничество. Това потвърди пред „Знаме” лично неговият бъдещ стопанин

и се помоли на Бога да помага, както на него, така и на всички нас

Както е известно, отец Боян е досегашен секретар на Архиерейството и служи в пазарджишката църква „Св. Св. Константин и Елена”. Преди да се посвети на духовенството, той се доказа като добър професионалист в редиците на Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Той бе един от най-добрите криминалисти и експерт по издирванията, но още като полицай бе даван за пример със скромността и себеотрицанието си. Той е един от учредителите на Синдиката на МВР. Днес негови бивши колеги коментират, че

са изгубили изключително ценен експерт по издирванията

По този повод си спомнят как преди 17 години тогавашният главен секретар Бойко Борисов идва на посещение в Пазарджик, а в задния двор на дирекцията криминалистът Боян Кочев е бил в първата редица на изопналия се в стойка „Мирно” личен полицейски състав. Неведоми обаче са пътищата Господни, защото през есента на 2014-а премиерът Бойко Борисов отново имаше визита в Пазарджик и целуна ръка на току-що назначения в Пазарджишката духовна околия отец Боян. Това стана по време на откриването на новата автогара в Пазарджик. Тогава премиерът Бойко Борисов чинно застана пред свещеника и търпеливо чака да свърши водосвета преди да целуне десницата му. За изминалите години отец Боян се доказа като ревностен служител на Бога, който със скромност и себеотрицание се грижи за духовната храна на миряните.

„Знаме” желае здраве и успех на новия архиерейски наместник! В редакцията сме уверени, че някогашният експерт по издирванията ще намира и ще вкарва в пътя на доброто още много „загубени” хора.

Пенка МИХАЙЛОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички