Понеделник, 18 Яну 2021
 
Пазарджик

Доброволците празнуват на 5 декември, БЧК-Пазарджик ги поздравява

  04.12.2020 08:06             
Доброволците празнуват на 5 декември, БЧК-Пазарджик ги поздравява

На 5 декември 1985 година за първи път по инициатива на ООН се чества Деня на доброволеца, когато световната организация кани правителствени и неправителствени организации да кажат „БЛАГОДАРЯ” на доброволците и да дадат гласност на дейността им.

Международният ден на доброволеца е чудесен момент да изкажем освен благодарност и заслужено признание  към всички наши доброволци, които подкрепиха през годината хората имащи нужда от помощ и съчувствие в тежък за тях момент, заяви по този повод директорът на БЧК-Пзарджик Живко Дишков. Пожелаваме им много здраве, сили и вдъхновение за успешна реализация в тяхната хуманна и благородна дейност.   Специално искам да изразя своята и на ръководството на БЧК благодарност към младите хора, защото те са потенциал не само на  организацията, а най-вече на България с придобитите знания и подготовка свързана с развитие на капацитет  за ограничаване на въздействията и пораженията върху хората в кризисни ситуации.”

В БЧК знаят, че доброволците не остават безучастни към хора изпаднали в нужда. Те вярват, че протегната ръка може да променя съдби и да докосва животи.

„Светът през 2020 г. бе белязан от пандемията COVID – 19. Той постави целия свят пред изключителни трудности – както населението, така и различните сектори на социално-икономическия живот – здравеопазване, икономика, образование и много, много други. По целия свят организацията работи в среда, която става все по-разнородна, разединена и непредвидима. От името на БЧК Пазарджик пожелавам на всички спокойно и щастливо посрещане на коледните и новогодишни празници”, каза още Живко Дишков.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65
Всички