Четвъртък, 04 Мар 2021
 
ИНФО КОВИД-19 Пазарджик

Тодор Попов: Дежурната детска градина е знак на съпричастност към работещите на първа линия наши герои

  03.12.2020 16:35             
Тодор Попов: Дежурната детска градина е знак на съпричастност към работещите на първа линия наши герои

ПАЗАРДЖИК. Дежурна детска градина за децата на работещите на първа линия в борбата срещу COVID-19 ще отвори Община Пазарджик от 7 декември, понеделник. Това ще  е ДГ "Радост", в която ще бъдат разкрити няколко групи за общо 52 деца, колкото са потенциалните потребители към момента. Детското заведение е избрано заради локацията му и удобството за пътуващите родители.

„В дни като тези, на пандемия и предизвикателства, ние дължим уважание и респект към всички, които на ръба на силите си способстват за това, нашите съграждани, които имат нужда от помощ и лечение, да срещнат необходимата здравна грижа, и не само здравна“, посочва в обръщение към жителите на общината Тодор Попов.

„А за да може един човек пълноценно да бъде ангажиран с неговата професионална работа, трябва децата му да бъдат обезпечени с  грижа. Затова, особено за децата, които са в яслена и предучилищна възраст,  няма как единият от родителите да не си остане вкъщи с тях. Те се нуждаят от грижи и внимание ежеминутно. В знак на солидарност и съпричастност към тези хора, ние решихме от понеделник (7 декември) да бъде определена  една дежурна детска градина. Местата ще са за децата на всички тези наши герои, които са на първа линия ежедневно и които с труда си вече толкова месеци помагат за спасяването на човешки животи - всички лекари, медицински сестри, санитари,  обслужващ персонал, всички, които работят в РЗИ, както и всички работещи в структурите на МВР, а също така и на органите, осъществяващи контрола за спазване на карантинните мерки.“, категоричен е  Тодор Попов.  „С разкриването на дежурните групи в Детска градина „Радост“ нашата местна общност изразява солидарност и подкрепа между образование, здравеопазване и местна власт.“, завърши кметът на Пазарджик.

Допълнителна информация може да се получи на телефоните на Дирекция „Образование и култура“ в Община Пазарджик, както и във всяка от градините, които децата са посещавали до момента. От Общината уверяват, че всякаква излишна документация и ангажираност ще бъдат спестени на родителите в процеса на прехвърляне на децата.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички