Регионът

Бизнесът остава отворен

  01.12.2020 08:08             
Бизнесът остава отворен

ПАЗАРДЖИК. Новите мерки за борбата с коронавируса, освен че не затварят фирми и предприятия, не нарушават работния им режим, съобщиха местни бизнесмени. Производствените им дейности продължават при строго спазване на епидемиологичните мерки за опазване на живота и здравето на работниците и служителите.

Ръководството на машинностроителната фирма РАИС създава нужната организация служителите от администрацията и незаетите пряко с производството да работят в електронна среда. Иначе Ковид-19 нанася щети на предприятието от заболелите, които излизат от производството за повече от месец. Сега болните са двама, а четирима са в карантина. За съжаление, има и двама загубили битката със заразата.  Тази година заради пандемията социалните разходи на предприятието са двукратно увеличени. Два пъти са тествани всички работници. При пътуване командированите също се изследват. Същото важи и в близкото предприятие „Енитекс”, където преди часове от КОВИД почина 60-годишен работник. По идентичен начин работи и фирма „Хебърстрой”, и много други фирми в града. Много от тях се възползват от държавната мярка „60 на 40”.

Министерската заповед затваря ресторантьорския бизнес. Собственикът на „Елегант” Васил Терзиев се притеснява, че загубите ще са значителни, но мерките са задължителни за всички и той ще ги спазва. Във фирмите му няма заболели служители и работници, доволен е той. Надява се пандемията да отстъпи и да даде глътка въздух на бизнеса.

Пенка МИХАЙЛОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички