Спорт

„Хебър“ изпусна да вземе поне точка от „Добруджа“

  29.11.2020 17:28             
„Хебър“ изпусна да вземе поне точка от „Добруджа“

ДОБРИЧ. Фубтолистите на „Хебър“ паднаха с 1:2 от „Добруджа“ в двубой от ХV кръг на Втора лига, но „зелените“ можеха да си тръгнат поне с точка. На стадион „Дружба“ те натискаха „жълто-зелените“ през втората част, но това не стигна и те загубиха тактическата битка. Дискусионна дузпа, несвирена за „Хебър“, също натежа на кантара.  Така хебърци са на пета позиция във временното класиране с 25 точки, а добричлии са осми с 16.

Макар че не бяха играли официален мач от 8 ноември, избраниците на треньора Светослав Петров по-силно търсеха победата, а за добричлии в герой се превърна Иван Цачев, който реализира победният гол-шедьовър за своя отбор в края на първата част. Преди да се стигне до 2:1 домакините поведоха в резултата в 15-ата минута след като бранителят на пазарджиклии Ивайло Тодоров си отбеляза автогол при едно центриране на противника почти от аутлинията – 1:0. Радостта в зелено настана три минути по-късно, когато Тодор Чаворски изравни след като стражът на „Добруджа“ Иван Василев не можа да улови една топка. В 40-а минута обаче Цачев от воле вкара за 2:1 при един пробив и с двойно подаване между него и Казаков. В 43-а мин. бе най-дискусионната ситуация в мача. В опит да изчисти топката Ахмед Адемов ритна крака на Живко Петков. Главният съдия от Велико Търново Михаел Павлов първо посочи, че играта трябва да продължи с изпълнение на ъглов удар, но след това промени решението си и отсъди дузпа. В крайна сметка след разговор със страничния съдия отново показа, че трябва да бъде изпълнен корнер, което предизвика бурна реакция от страна на пазарджиклии.

През второто полувреме домакините решиха да пазят резултата и катеначото им „върза“. И двата тима имаха по една чиста възможност. Християн Казаков остана сам срещу нашия Любенов в 84-а мин., но вратарят улови. В 90-а мин. Алекс Димитров от десетина метра стреля в очертанията на вратата, но в обсега на Василев, който спаси без особено затруднение.

„Някои футболисти няма да останат в отбора“, коментира след мача треньорът на хебърци Николай Митов, който не криеше разочарованието си. "Не съм доволен от първото полувреме. Не е това, което трябваше да играем. През второто контролирахме играта, но мачът стана друг. При последния пас, при центрирането не направихме достатъчно. Трябваше да имаме повече удари. Хората, които влизат в игра, трябва да се борят за местата си. Със сигурност ще надградим през зимата. Някои футболисти няма да бъдат в отбора. Това са нормални неща", каза Митов.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички