Понеделник, 28 Мар 2022
 
ИНФО КОВИД-19 Регионът

Самолечението е опасно!

  13.11.2020 06:49             
Самолечението е опасно!

Самолечението е изключително опасно. На това обръщат внимание от Българския лекарски съюз (БЛС), във връзка със зачестилите публикации в социалните мрежи и сайтове, написани от лекари или представящи се за такива, в които се съдържат конкретни терапевтични схеми за домашно лечение на симптоми на Covid-19 или на положителни на Covid-19 пациенти.

Ето какво още заявяват от съсловната организация:

- Част от медикаментите, които се тиражират, биха могли да доведат до свръх натрупване в организма.

- Част от препоръчваните лекарства могат да причинят внезапно и остро кървене в организма.

- Сред препоръчваните медикаменти има откровено безполезни в ситуацията и представляват търговска реклама на хранителни добавки.

- Протоколите, които се публикуват в научните издания, не съдържат конкретни търговски марки. Те са предназначени за квалифицирани медицински лица, които съобразяват индивидуалното състояние на пациента и не могат да служат за самолечение.

- Срещаната повтаряваемост на препоръчваната терапия от лекуващите лекари на симптоматиката на остро вирусно заболяване е привидна. Тя е съобразена с индивидуалното  състояние на пациента и не може да се използва като универсално лекарство за всички. Отпуснатото на близък лекарство не трябва  да се взема без консултация с лекар.

 Призоваваме гражданите при симптоми да се обърнат към личния си лекар, който ще им назначи индивидуална терапия, напомнят от БЛС. Нека да бъдем отговорни и да не се доверяваме на публикации, които ни „лекуват“. Самолечението е опасно!

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички