ИНФО КОВИД-19

71 положителни проби за Ковид-19

  05.11.2020 16:47             
71 положителни проби за Ковид-19

РЗИ-Пазарджик информира за седемдесет и една положителни проби за COVID-19. От новорегистрираните седемнадесет са хоспитализирани, останалите са поставени на домашна изолация. Пробите са на тридесет и шест жени и тридесет и трима мъже.

Две лица са с постоянен адрес на пребиваване в град София и са пренасочени към РЗИ-София. Разпределени са:

Жени, на възраст от 26 до 85 години; от град Пазарджик - 16, три жени са хоспитализирани в „МБАЛ-Пазарджик“ и една в МБАЛ „Здраве“ - Пазарджик; една от новорегистрираните положителни жени е непедагогически персонал в ДГ „Снежанка“ – Пазарджик, където вече бяха връчени заповед за поставяне на група под карантина и предписание за изпълнение на противоепидемични мерки; една жена е служител в РКМЕ към РЗИ-Пазарджик; от село Паталеница – 1; от село Черногорово – 1, хоспитализирана в УМБАЛ „Пълмед“ – Пловдив; от село Добровница – 1; от село Драгор - 2. От град Пещера – 3, една жена е хоспитализирана в МБАЛ „Проф. Д. Ранев“; от град Панагюрище – 4, една жена е хоспитализирана в МБАЛ „Уни Хоспитал“; от град Стрелча – 1. От град Велинград – 5, една жена е хоспитализирана в МБАЛ „Велинград“; една жена е лекар в РЗИ-Пазарджик; от град Стрелча – 1; от село Боримечково -1.

Мъже, на възраст от 23 до 74 години; от град Пазарджик – 13, от тях хоспитализирани са четирима в „МБАЛ-Пазарджик“; един от новозаразените мъже е лекар-инфекционист от „МБАЛ-Пазарджик“; двама от мъжете са преподаватели - единият е преподавател в ОУ „Проф. Ив. Батаклиев“ – връчено е предписание за предприемане на противоепидемични мерки, а другият в ПМГ „К. Величков“ – извършва се епидемиологично проучване; от село Черногорово – 1, хоспитализиран в УМБАЛ „Пълмед“; от село Паталеница – 1, хоспитализиран в „МБАЛ-Пазарджик“.  От град Пещера – 1, хоспитализиран в МБАЛ „Проф. Д. Ранев“; от град Панагюрище – 1; от село Панагюрски колонии – 1; от град Белово – 4, един е хоспитализиран в „МБАЛ-Пазарджик“, от град Стрелча – 2; от град Сърница - 1; от град Брацигово - 1; от село Варвара – 1; от град Велинград – 6, хоспитализиран е едни в „МБАЛ-Велинград“.

РЗИ Пазарджик съобщава за починали двама мъже от град Пазарджик, хоспитализирани в „МБАЛ-Пазарджик“:

* Единият е на 76 години“ с придружаващи заболявания – захарен диабет, артериална хипертония и мозъчно-съдова болест;

* Другият е на 64 години с хронична застойна сърдечна недостатъчност, исхемична болест на сърцето и артериална хипертония.

Здравната инспекция призовава жителите на област Пазарджик да спазват противоепидемичните мерки.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65
Всички