Пазарджик Спорт

„Хебър” пое шефство с канадска школа, Лима е първият трансфер

  07.11.2020 06:40             
„Хебър” пое шефство с канадска школа, Лима е първият трансфер

Riverside Canada Football Academy има над 2000 талантливи деца

ПАЗАРДЖИК. Футболен клуб „Хебър” подписа договор за шефство с канадска футболна школа, съобщи за „Знаме” главният скаут на клуба Георги Кьосев. Феновете на отбора видяха дебюта на 18-годишния Деймс Лима в мача срещу „Нефтохимик” преди седмица и той им се понрави с играта си.

„Радвам се, че го доведох. Лима е млад, бърз и техничен, и поставя началото на едно наше сътрудничество с

канадската школа Riverside Canada Football Academy

– школа, която има над 2000 деца и продава таланти в цял свят. Сигурен съм, че Лима ще се наложи при мъжете и „Хебър” ще спечели от него, само трябва да доразвием качествата му, които той определено притежава”, убеден е Кьосев. Явно в клуба са си взели поука от завръщането на Андриян Краев в „Левски”, от което обяснимо не получиха пари. Добре е да сътрундичиш със „сините” и да се ползваш от талантите им, но братът на Божидар Краев именно при Митов се доизгради като футболист, доби самовучствие и показа заложбите си.

18-годишният португалец с канадски паспорт Джеймс Натан Лима е привлечен в „Хебър” като

първа стъпка към цялостна стратегия,

казва Кьосев.

„Видяхте, че Лима смени контузения в деветата минута Октай Хамдиев и остана на терена до 76-та, когато бе заменен от нашия Стойчо Папазов. Лима дойде в Пазарджик като свободен агент и му възлагаме големи надежди да вдигне първоначално класата на селекцията U19, да подобри конкуренцията, а впоследствие да бъде успешно интегриран и при мъжете. Вярвам, че лека-полека ще се наложи в „Хебър” и когато настъпи възможност, евентуално да се продаде и в нашия клуб да постъпят свежи пари. Виждате, че момчето се справя. Той успешно дебютира при юношите срещу „Царско село”, където направи две асистенции за победата с 2:1 на „зелените”. Решихме да го пробваме при мъжете и чест прави на треньора Николай Митов, че направи това да се случи по възможно най-удачния начин”, казва Георги Кьосев.

Лима е роден на 16 октомври 2002 година в Торонто, Канада,

но е с португалски произход. Играе на поста външен халф и пристигна на проби в „Хебър” в първата десетдневка на миналия месец. Чужденецът определево впечатли с качествата си.

„Мой колега ме свърза с тази школа в Канада. Много е силна, имат над 2000 деца. Със сътрудничеството вече идеята ни се материализира и стана факт. Оптимист съм, че ще я разработим, а заслугата за това е както на Митов, така и на кмета Тодор Попов и на Иван Папазов. Имаме шефство с школата и договорката ни е ние първи да си избираме най талантливите деца, които да се реализират в България и Европа именно чрез „Хебър”. Убеден съм, че „Хебър” да може да печели и това е един от начините, доказали се като успешна формула във времето.

Дочо ЧАНЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ПРОДАВАМ: ПЕРАЛНЯ, ЗАПАЗЕНА, ВТОРА УПОТРЕБА,  ХЛАДИЛНИК, ВТОРА УПОТРЕБА, 0899 384 847.

ПРОДАВАМ: ПЕРАЛНЯ, ЗАПАЗЕНА, ВТОРА УПОТРЕБА, ХЛАДИЛНИК, ВТОРА УПОТРЕБА, 0899 384 847.

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438
Всички