Крими Пазарджик

Мъж пускал в обръщение фалшиви пари по паркингите

  30.10.2020 15:51             
Мъж пускал в обръщение фалшиви пари по паркингите

АВТОМАГИСТРАЛА "ТРАКИЯ". Мъж прокарвал в обръщение неистински парични знаци е установен и задържан от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при Областната дирекция на МВР - Пазарджик. Вчера, на територията на АМ”Тракия”, екипи от сектора извършили специализирана полицейска операция. Тя е реализирана в резултат на получавани сигнали за наличие на лице, прокарващо в обръщение неистински парични знаци аутобана.

За целта извършителят използвал паркингите, където престоявали за почивка чуждестранни водачи на товарни автомобили. Обикновено завързвал разговор с тях, като искал да му развалят малко пари, защото според него в близката бензиностанция не можели. Така той предлагал на нищо неподозиращият шофьор банкнота от 100 евро, която в по-късен етап се оказвала неистинска. В хода на разследването на случаите се оказало, че от края на юни до момента са установени пет подобни случая на измамени чужди шофьори на тирове.

Вчера по време на акцията в района на паркинг на АМ „Тракия” екипите от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” задържали Р. Я. - 55г., от Благоевград. Мъжът е с множество криминални регистрации и е осъждан основно за прокарване в обръщение или притежание на неистински парични знаци. Според експертите фалшивите банкноти с номинал от 100 евро били с добро качество и лесно можели да заблудят хора, които рядко боравят с подобна валута.

Р. Я. е задържан първоначално за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик. Предстои срокът на задържането му да бъде удължен от наблюдаващ прокурор при Окръжната прокуратура в областния град със 72 часа. Служители от ОДМВР-Пазарджик съвместно с колегите си от Главна дирекция „Национална полиция” ще изясняват дали задържаният мъж е извършвал престъпната си дейност на територията и на други региони в страната.

 

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик

По досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Пазарджик е задържан 55-годишен мъж за прокарване в обръщение на фалшива банкнота от 100 евро

 

 

На 29 октомври 2020 г., на територията на автомагистрала ”Тракия”, в района на гр. Пазарджик, е била проведена Специализирана полицейска операция на ОД на МВР - Пазарджик, в която са участвали служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“. Акцията е преминала под надзора на Окръжна прокуратура – Пазарджик.  За срок от 24 часа по Закона за МВР е бил задържан Р.Я., на 55 г., след подадени сигнали от водачи на камиони с чужда регистрация.

Установено е, че Р.Я. често посещавал паркинги в района на автомагистралата край гр. Пазарджик, където се отбивали за почивка чуждестранни водачи на товарни автомобили. На същите места, на 27 и 28 октомври 2020 г. той провел разговор с двама шофьори на камиони – граждани на Турция и на Беларус, и поискал да му развалят, всеки един от тях, банкнота от по 100 евро. Р.Я. им обяснил, че ходил до близката бензиностанция, но там му отказали. Двамата водачи дали по-дребни пари на обвиняемия, като впоследствие било установено, че получените банкноти от 100 евро са неистински.  

Днес, 30 октомври 2020 г., .Р.Я. ще бъде привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура – Пазарджик за това, че прокарал в обръщение подправени парични знаци – банкнота от 100 евро, на двама чужди граждани – турски гражданин и гражданин на Беларус – престъпление по чл. 244 ал. 1 от Наказателния кодекс. Той ще бъде задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. 

 

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив


Свързани
Последни новини
Анкета

Трябва ли учениците да ходят присъствено на училище?


Резултати
Обяви

ПРОДАВАМ ЛЕКАРСТВО „ИРОКСОЛ” ЗА ДЕКУБИТАЛНИ РАНИ, 0895 857129.

ПРОДАВАМ ЛЕКАРСТВО „ИРОКСОЛ” ЗА ДЕКУБИТАЛНИ РАНИ, 0895 857129.

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876  167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876 167 663
Всички