ИНФО КОВИД-19 Регионът

От Cдружeниeтo нa хoтeлиeритe и рecтoрaнтьoритe ”Вeлингрaд и Зaпaдни Рoдoпи”: Може да предложим на управляващите да затворят държавата изцяло за 15 дни

  01.11.2020 08:14             
От Cдружeниeтo нa хoтeлиeритe и рecтoрaнтьoритe ”Вeлингрaд и Зaпaдни Рoдoпи”: Може да предложим на управляващите да затворят държавата изцяло за 15 дни

Ситуацията с Ковид-19 силно ни притеснява и в момента обсъждаме различни варианти за реакция. Това заяви пред "Знаме" Злaткo Злaтaнoв, прeдceдaтeл нa Cдружeниeтo нa хoтeлиeритe и рecтoрaнтьoритe “Вeлингрaд и Зaпaдни Рoдoпи”:

- Една от идеите ни е да предложим на правителството да затвори цялата държавата за 15 дни през ноември, когато се очаква големият пик - допълни той. - Да работят единствено болниците, аптеките и магазините за хранителни стоки. Да се влиза в страната ни само с отрицателен PCR тест. Да видим дали нe е възможно да стопираме така бумът. Защото, каквото и да си говорим, най-важно е здравето на хората. А изчисленията на специалистите са наистина стряскащи. Според някои, през следващия месец положителните проби ще достигат 5000-6000 на ден.

Преди да направят подобно предложение, от Сдружението ще търсят подкрепа от КРИБ и Българският съюз по балнеология и СПА.

- Въпрос на воля е, а ние сме готови на тази стъпка. Не сме най-глезените чеда на тази държавата, нито най-хленчещите за пари, както някои гледат на нас. Няма такова нещо! Ние мислим много стратегически - какво може да се направи сега, за да можем да работим по-дълго време занапред. Важните решения не бива да се взимат от днес за утре. Както се случи миналия път. Днес ни казаха: "Утре затваряме!". Така не можем да направим никакъв план за бъдещето. Ето, в момента продаваме пакети за Коледа, Нова Година и 8 декември, без да знаем дали тогава въобще ще работим.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ПРОДАВАМ: ПЕРАЛНЯ, ЗАПАЗЕНА, ВТОРА УПОТРЕБА,  ХЛАДИЛНИК, ВТОРА УПОТРЕБА, 0899 384 847.

ПРОДАВАМ: ПЕРАЛНЯ, ЗАПАЗЕНА, ВТОРА УПОТРЕБА, ХЛАДИЛНИК, ВТОРА УПОТРЕБА, 0899 384 847.

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438
Всички