ИНФО КОВИД-19 Регионът

От Cдружeниeтo нa хoтeлиeритe и рecтoрaнтьoритe ”Вeлингрaд и Зaпaдни Рoдoпи”: Може да предложим на управляващите да затворят държавата изцяло за 15 дни

  01.11.2020 08:14             
От Cдружeниeтo нa хoтeлиeритe и рecтoрaнтьoритe ”Вeлингрaд и Зaпaдни Рoдoпи”: Може да предложим на управляващите да затворят държавата изцяло за 15 дни

Ситуацията с Ковид-19 силно ни притеснява и в момента обсъждаме различни варианти за реакция. Това заяви пред "Знаме" Злaткo Злaтaнoв, прeдceдaтeл нa Cдружeниeтo нa хoтeлиeритe и рecтoрaнтьoритe “Вeлингрaд и Зaпaдни Рoдoпи”:

- Една от идеите ни е да предложим на правителството да затвори цялата държавата за 15 дни през ноември, когато се очаква големият пик - допълни той. - Да работят единствено болниците, аптеките и магазините за хранителни стоки. Да се влиза в страната ни само с отрицателен PCR тест. Да видим дали нe е възможно да стопираме така бумът. Защото, каквото и да си говорим, най-важно е здравето на хората. А изчисленията на специалистите са наистина стряскащи. Според някои, през следващия месец положителните проби ще достигат 5000-6000 на ден.

Преди да направят подобно предложение, от Сдружението ще търсят подкрепа от КРИБ и Българският съюз по балнеология и СПА.

- Въпрос на воля е, а ние сме готови на тази стъпка. Не сме най-глезените чеда на тази държавата, нито най-хленчещите за пари, както някои гледат на нас. Няма такова нещо! Ние мислим много стратегически - какво може да се направи сега, за да можем да работим по-дълго време занапред. Важните решения не бива да се взимат от днес за утре. Както се случи миналия път. Днес ни казаха: "Утре затваряме!". Така не можем да направим никакъв план за бъдещето. Ето, в момента продаваме пакети за Коледа, Нова Година и 8 декември, без да знаем дали тогава въобще ще работим.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички