ИНФО КОВИД-19 Регионът

Младенов свика спешно заседание заради COVID

  28.10.2020 14:38             
Младенов свика спешно заседание заради COVID

 

ПЕЩЕРА. Кметът на общината Йордан Младенов свика на спешно заседание администрацията и ръководния си екип. Целта на срещата е създаване на организация и вземане на неотложни мерки за контрол във връзка с увеличените случаи на COVID 19. Част от мерките, които ще предприемат ресорните органи включват: използване на електронно обслужване на гражданите, пълна дезинфекция на административните сгради в Пещера, Радилово и Капитан Димитриево, както и в Центъра за обслужване на населението.

Кметът Младенов възложи на служителите си да създадат условия и възможност за провеждане на онлайн приемна за среща с жителите по важни общественозначими въпроси. Служители на ОП "ЧПОИ" започват дезинфектиране на централната градска част, около административните сгради и учреждения, натоварените пътни участъци и района на пазара. Младенов разпореди изграждане на коридори за движение в района на тържището и осигуряване на течни дезинфектанти за посетителите там. Ще бъдат обособени входове и изходи за търговците и купувачите, които ще осигуряват нужното разстояние.

Отменя се плануваното за 29 октомври честване на 1 ноември- Ден на народните будители в центъра на Пещера.

Детските градини и училищата ще работят при стриктно спазване на насоките разпоредени в заповедта на Министъра на образованието. Засилват се предпазните мерки в детските градини. Родителите на деца ще бъдат допускани до входа на детското заведение при спазване на дистанция. Директорите на социалните заведения в града са получили разпореждане да продължат дейността си при епидемиологични мерки и да не се допускат посещения на външни лица. С децата с увреждания ще се работи индивидуално. Издадена е забрана за групови форми на работа.

Йордан Младенов подчерта, че мерките за безопасност са задължителни за всички. Спазването им ще се контролира от органите на реда и общински служители. На нарушителите ще бъдат  съставяни констативни протоколи. При повторно нарушение на правилата ще се налагат глоби.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Трябва ли учениците да ходят присъствено на училище?


Резултати
Обяви

ПРОДАВАМ ЛЕКАРСТВО „ИРОКСОЛ” ЗА ДЕКУБИТАЛНИ РАНИ, 0895 857129.

ПРОДАВАМ ЛЕКАРСТВО „ИРОКСОЛ” ЗА ДЕКУБИТАЛНИ РАНИ, 0895 857129.

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876  167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876 167 663
Всички