Регионът

Екоминистерството одобри проекти на Радилово и Капитан Димитриево

  04.05.2020 12:18             
Екоминистерството одобри проекти на Радилово и Капитан Димитриево
Капитан Димитриево

Министърът на Околната среда и водите Емил Димитров e утвърдил Протокол с одобрени и класирани проектни заявления, подлежащи на финансиране в Кампания „ За Чиста Околна Среда – 2020 г. „

От 901 проекти на общини и кметства са финансирани 232, като между тях са два на Община Пещера и Кметства Радилово и К. Димитриево. Пещерското село Радилово е кандидатствало с проект “ Облагородяване на зелени площи и обособяване на кът за отдих и спорт“, К. Димитриево е с класиран проект „Мисия чиста природа- спорт и здраве“.

 

Проектът на Капитан Димитриево предвижда рехабилитация и облагородяване на площ между улица „Цанко Церковски” и улица „Димитър Благоев”, в сърцето на с. К. Димитриево с размери 12м. ширина и 22 м. дължина, чрез изграждане на спортна площадка на открито, която ще бъде обградена с пояс от зелени храсти и паркови дървесни видове, както и ще се създаде зона за отдих чрез поставяне на нови пейки и кошчета за отпадъци и соларни лампи. На спортната площадка ще бъде поставена ударопоглъщаща настилка и ще бъдат монтирани спортни съоръжения на открито за създаване на кът за спортуване. Озеленяването и облагородяването на спортната площадка ще се осъществи с помощта на гражданска активност с доброволно  участие.

 

Проект “ Облагородяване на зелени площи и обособяване на кът за отдих и спорт“ на Радилово предвижда почистване на зелените площи, естетизиране и благоустрояване на зелена площ чрез залесяване, обособяване на кътове за отдих и създаване на кът за спорт на открито чрез монтиране на спортни съоръжения на открито. Предвижда се монтиране на чешма и соларни лампи.

С реализиране на проектните дейности ще се подобри качеството на живот на  територията на Радилово и К. Димитриево, чрез взаимосвързани дейности по подобряване на зоните за обществен отдих и осъществяване на спорт на открито с цел повишаване на екологичната култура за населението на селото.

 

Финансирането за тях е в размер на до 10 000 лв. Проектите са представени за участие в Национална кампания „Чиста околна среда 2020г“ и са класирани в конкурс на тема „Обичам природата и аз участвам“ на  МОСВ и ПУДООС.

Всеки от класираните проекти ще получи официално писмо с указания и проект на договор.

 

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Ще пуснете ли детето си на градина след 1 юни?


Резултати
Обяви

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕНО ЖИЛИЩЕ ПОД НАЕМ, ОКОЛО ЛИДЪЛ,0877 018 480

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕНО ЖИЛИЩЕ ПОД НАЕМ, ОКОЛО ЛИДЪЛ,0877 018 480

ТЪРСЯ ДА ЗАКУПЯ АПАРТАМЕНТ ДО 60 КВ.М.,ЦЕНТЪР, БЕЗ ПОСРЕДНИК, 0895 813 166

ТЪРСЯ ДА ЗАКУПЯ АПАРТАМЕНТ ДО 60 КВ.М.,ЦЕНТЪР, БЕЗ ПОСРЕДНИК, 0895 813 166

ДАВАМ  ПОМЕЩЕНИЕ  ПОД НАЕМ В С. ДИНКАТА, ПРИГОДЕНО ЗА АПТЕКА, 0895 813 166

ДАВАМ ПОМЕЩЕНИЕ ПОД НАЕМ В С. ДИНКАТА, ПРИГОДЕНО ЗА АПТЕКА, 0895 813 166
Всички