Понеделник, 22 Фев 2021
 
Регионът

Екоминистерството одобри проекти на Радилово и Капитан Димитриево

  04.05.2020 12:18             
Екоминистерството одобри проекти на Радилово и Капитан Димитриево
Капитан Димитриево

Министърът на Околната среда и водите Емил Димитров e утвърдил Протокол с одобрени и класирани проектни заявления, подлежащи на финансиране в Кампания „ За Чиста Околна Среда – 2020 г. „

От 901 проекти на общини и кметства са финансирани 232, като между тях са два на Община Пещера и Кметства Радилово и К. Димитриево. Пещерското село Радилово е кандидатствало с проект “ Облагородяване на зелени площи и обособяване на кът за отдих и спорт“, К. Димитриево е с класиран проект „Мисия чиста природа- спорт и здраве“.

 

Проектът на Капитан Димитриево предвижда рехабилитация и облагородяване на площ между улица „Цанко Церковски” и улица „Димитър Благоев”, в сърцето на с. К. Димитриево с размери 12м. ширина и 22 м. дължина, чрез изграждане на спортна площадка на открито, която ще бъде обградена с пояс от зелени храсти и паркови дървесни видове, както и ще се създаде зона за отдих чрез поставяне на нови пейки и кошчета за отпадъци и соларни лампи. На спортната площадка ще бъде поставена ударопоглъщаща настилка и ще бъдат монтирани спортни съоръжения на открито за създаване на кът за спортуване. Озеленяването и облагородяването на спортната площадка ще се осъществи с помощта на гражданска активност с доброволно  участие.

 

Проект “ Облагородяване на зелени площи и обособяване на кът за отдих и спорт“ на Радилово предвижда почистване на зелените площи, естетизиране и благоустрояване на зелена площ чрез залесяване, обособяване на кътове за отдих и създаване на кът за спорт на открито чрез монтиране на спортни съоръжения на открито. Предвижда се монтиране на чешма и соларни лампи.

С реализиране на проектните дейности ще се подобри качеството на живот на  територията на Радилово и К. Димитриево, чрез взаимосвързани дейности по подобряване на зоните за обществен отдих и осъществяване на спорт на открито с цел повишаване на екологичната култура за населението на селото.

 

Финансирането за тях е в размер на до 10 000 лв. Проектите са представени за участие в Национална кампания „Чиста околна среда 2020г“ и са класирани в конкурс на тема „Обичам природата и аз участвам“ на  МОСВ и ПУДООС.

Всеки от класираните проекти ще получи официално писмо с указания и проект на договор.

 

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Ако ще се ваксинирате, каква ваксина бихте избрали?


Резултати
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички