Крими

Родителите на загиналото бебе крили, че е изпуснато

  13.11.2020 14:09             
Родителите на загиналото бебе крили, че е изпуснато

Преди минути писахме за задържаната британска гражданка, обвинена, че е убила по непредпазливост бебето си.

От ОД МВР-Пазарджик поясниха, че първоначално родителите са криели истинската причина за смъртта на детето. Няколко дни денонощна работа обаче били необходими на криминалистите от РУ-Велинград под наблюдението на прокуратурата, за да изяснят случая.

Всичко започнало на 08 ноември, когато в РУ-Велинград бил подаден сигнал от Филиала за спешна медицинска помощ в курортния град. Медиците съобщили, че при тях е постъпило 7-месечно бебе, докарано от родителите му. Лекарите само установили смъртта на детето, а обясненията на майката Л.Л.- 39г., която е британска гражданка и на бащата С.И.- 28г. от Велинград били противоречиви. Тялото било транспортирано за аутопсия в  отделение по съдебна медицина в МБАЛ-Пазарджик, а двамата родители били задържани в ареста на РУ-Велинград. С тях започнали да работят криминалисти, а случая е докладван на дежурен прокурор от Районната прокуратура в курорта. Не след дълго съдебните лекари установили, че смъртта на момченцето е причинена в резултат на причинена тежка черепно-мозъчна травма. В помощ на разследващите бил изпратен и екип психолози от Института по психология на МВР. Така станало ясно, че във въпросната нощ майката изпуснала детето, като по този начин по причинила по непредпазливост тежката травма и последвалата смърт.

Писахме, че Районния съд във Велинград  наложи на чужденката най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“. Работата по случая продължава, води се досъдебно производство.  С постановление на наблюдаващ прокурор арестът на жената е удължен със 72 часа.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Какво ще празнувате на 14 февруари?


Резултати
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички