Четвъртък, 11 Фев 2021
 
Други

Две престижни награди за „Приятели”-те от онлайн театрален фестивал

  13.11.2020 10:05             
Две престижни награди за „Приятели”-те от онлайн театрален фестивал

Записите на постановките ще се предоставят на училища и детски градини

ПАЗАРДЖИК – СЕВЛИЕВО. Младежки театър "Приятели" към Младежкия дом в Пазарджик с ръководител Александър Братоев участва в първия по рода си онлайн театрален фестивал в България - "Вълшебникът Театър" - Севлиево 2020 г.

В условията на усложнена епидемична обстановка фестивалът, който е десети поред, нямаше как да бъде реализиран по обичайния начин, но организаторите решиха да не го отменят изцяло. Те взеха новаторско решение да го проведат онлайн, като единственото задължително условие за всички участници беше да изпратят видео запис на спектакъла, с който желаят да участват. Сред останалите изисквания към спектаклите бяха да са с продължителност до 60 минути и да са насочени към детска и младежка публика.

Трупата от Пазарджик участва и в двете възрастови групи: - в първа група (до 14 години) с постановката "Приказка за феи" от Теодора Стамболска (запис от премиерата на 15.03.2019 г.); във втора група (над 14 години) с постановката "Серенада" от Славомир Мрожек (запис от премиерата на 26.02.2018 г.).

На 1 ноември (Деня на народните будители) бяха обявени резултатите от конкурса. И двата спектакъла на "Приятели”-те бяха удостоени с престижни награди - специалната награда на бизнес сдружение "Севлиево 21-ви век" бе отредена на "Приказка за феи", а приза "Най - добър спектакъл" във втора възрастова група спечели "Серенада". Наградите имат и парично изражение, а спечелените средства ще бъдат използвани за бъдещи проекти и пътувания на МТ "Приятели".

Що се отнася до видео записите на спектаклите, участващи в онлайн фестивала, намерението на организаторите е да ги предоставят на училища и детски градини в Севлиево.

Следващият фестивал, който ще бъде проведен онлайн, е в Свищов и е за любителски и камерни кафе - театри. На него Младежки театър "Приятели" ще участва с "Лодка в гората" от Николай Хайтов - запис от фестивал "Сцена край морето" - Поморие 2019 г.

 

Творчески екип на постановката "Приказка за феи":

Режисьор: Александър Братоев;

Сценография и костюми: Иван Златанов, Ивелина Колева;

Музика: Дияна Влъчкова;

Звуков монтаж: Лъчезар Урушев.

Актьори: Габриела Серафиева, Йордан Гюрджеклиев, Виктория Михайлова, Ана - Мария Цветинова, Биляна Христоскова, Милена Рашкова, Борис Попов.

 

Творчески екип на постановката "Серенада":

Режисьор: Александър Братоев;

Актьори: Лъчезар Урушев, Йордан Гюрджеклиев, Елена Николова, Нели Божкова, Цветелина Жулева/Кристияна Пехливанян.

 

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички