Регионът

Преносими компютри и таблети получи Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания в Пещера

  12.11.2020 09:44             
Преносими компютри и таблети получи Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания в Пещера

Преносими компютри и таблети получи Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания в Пещера. Кметът на Общината Йордан Младенов и Галина Стоянова- секретар, пристигнаха на място за да връчат на управителя техническите средства.

Това стана възможно след като Община Пещера  получи одобрение от Фонд „Социална закрила“ за изпълнението на проект „Осигуряване на непрекъснат образователен процес на деца и младежи". Децата, настанени в домът за социални услуги ще могат да се включат в дистанционна форма на обучение. Очакванията са с помощта на закупените технически средства децата да не изостават с учебния материал и да увеличат шансовете си за реализация на пазара на труда.

Проектът цели осигуряване на непрекъснат образователен процес на децата, които учат в и са настанени в ЦНСТ гр.Пещера, както и да се подпомогне тяхната самостоятелност. Целта ще бъде постигната чрез осигуряване на подходящи условия за провеждане на обучение в електронна среда.

С подкрепата за усвояване на учебния материал, впоследствие ще се повишат шансовете им за успешно завършване на учебната година, преминаване в следваща форма на обучение, а за някои от тях възможност за придобиване на степен на образование.

Освен това ще се създадат предпоставки за по-активно социално включване, чрез използване възможностите на интернет. Ще се подобри  жизнената среда и социалната инфраструктура за предоставяне на услуги, в съответствие с изискванията на действащата нормативна уредба.

Проектът  е в размер на 4 419.41лв., осигурени от Фонд „Социална закрила“

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички