ИНФО КОВИД-19 Пазарджик

Две учителки, двама ученици, лекар и служител на РЗИ сред новозаразените

  06.11.2020 14:24             
Две учителки, двама ученици, лекар и служител на РЗИ сред новозаразените

Преди минути РЗИ-Пазарджик даде подробности за петдесет и петте положителни проби за COVID-19 на наши съграждани от областта, за което писахме тази сутрин. От новорегистрираните седем са хоспитализирани, останалите са поставени на домашна изолация. Пробите са на тридесет жени и двадесет и пет мъже.

Три лица са с постоянен адрес на пребиваване в град София и са пренасочени към РЗИ София. Разпределени са:

Жени, на възраст от 25 до 82 години; хоспитализирани – 4, в следните лечебни заведения: „СБАЛПФЗ-Пазарджик“, СБАЛ „Света Анна“ – Пловдив, МБАЛ „Здраве“ – Велинград и МБАЛ „Велинград“.

Две от новозаразените жени са преподаватели, едната от СУ „Г. Бенковски“ – град Пазарджик, другата от ОУ „Св. Климент Охридски“ – село Мокрище. На директорите на двете училища са връчени предписания за предприемане на противоепидемични мерки. От новооткритите има служител на РЗИ Пазарджик и лекар по дентална медицина от град Велинград.

От град Пазарджик - 11, от село Главиница - 1, от село Братаница – 1; от град Панагюрище – 6, от село Попинци – 1; от град Велинград – 7; от град Ракитово – 1, от град Белово -1, от град Сърница – 1.

Мъже, на възраст от 15 до 78 години; хоспитализирани -  3, в следните лечебни заведения МБАЛ „Здраве“ – Велинград, „МБАЛ-Пазарджик“, МБАЛ „Проф. Д. Ранев“ – Пещера. Двама от новооткритите са ученици в гимназиална степен на образование и на онлайн обучение, единият е от ПГИМ – Пазарджик, а другият от  СУ „Нешо Бончев“ – Панагюрище.

От град Пазарджик – 6, от село Огняново – 1, от село Мокрище - 1, от село Пищигово - 1.  От град Пещера – 2; от град Панагюрище – 6; от село Оборище – 1; от град Белово – 1; от град Велинград – 4;  град Ракитово - 2.

РЗИ Пазарджик съобщава за починали двама мъже, хоспитализирани в МБАЛ „Хигия“:

* Единият е на 58 години от град Пазарджик с придружаващи заболявания – инсулинозависим захарен диабет, артериална хипертония, стар инфаркт на миокарда;

* Другият е на 59 години от град Пещера, инсулинозависим захарен диабет, сърдечна недостатъчност, артериална хипертония и инфаркт.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ПРОДАВАМ: ПЕРАЛНЯ, ЗАПАЗЕНА, ВТОРА УПОТРЕБА,  ХЛАДИЛНИК, ВТОРА УПОТРЕБА, 0899 384 847.

ПРОДАВАМ: ПЕРАЛНЯ, ЗАПАЗЕНА, ВТОРА УПОТРЕБА, ХЛАДИЛНИК, ВТОРА УПОТРЕБА, 0899 384 847.

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438
Всички