Регионът

Димитър Цоцорков се включи в икономически форум на Съвета на жените в бизнеса

  03.11.2020 14:47             
Димитър Цоцорков се включи в икономически форум на Съвета на жените в бизнеса

В онлайн форум, организиран от Съвета на жените в бизнеса в България, участва председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД Димитър Цоцорков.

В дискусията се включиха още Теодора Петкова - председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на „УниКредит Булбанк“, Зоя Паунова - изпълнителен директор на „АстраЗенека България“, Петър Стоилов - изпълнителен директор на „Нестле България“, и Симеон Стойчев - вицепрезидент „ИТ операции“ на Progress. Икономическите прогнози за следващите месеци бяха обобщени от главния икономист на „УниКредит Булбанк“ Кристофор Павлов.

Димитър Цоцорков подчерта, че дигитализацията и зелената икономика изискват достъп до повече мед, което налага нова политика за суровините в Европа.

„Мините са в основата на индустрията, затова е много важно, че оставаме стабилни по време на пандемията“, посочи председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД. Той акцентира върху необходимостта от сигурност на веригата на доставки, като приоритетно избираме местни и европейски производители.

„Съветът на жените в бизнеса в България организира конференцията в момент, в който повечето индустрии са изправени пред сериозни предизвикателства заради пандемията от коронавирус, която продължава да ескалира. Тя подейства като катализатор да се предприемат стъпки, които по някакви причини бяха отлагани от години. Пример за това е ускореното въвеждане на цифрови услуги и платформи в много от браншовете, за да се нагодят към новите реалности и променените навици на потребителите“, каза, откривайки събитието, д-р инж. Боряна Манолова, председател на Управителния съвет на Съвета на жените в бизнеса и главен изпълнителен директор на „Сименс“ за България и Северна Македония.

 „Страните, които успеят да ограничат Covid-19 с носене на маски, тестове и изолация, ще преживеят по-малък спад на икономическата активност. Тези, които не могат да ограничат разпространението на заразата с мерки, които са с ниска социално-икономическа цена, ще трябва да прибягнат до "по-скъпи" мерки, като забрани за публични събирания и налагане на карантина (частична или цялостна), които ще доведат до по-голям спад в икономическата активност“, каза Кристофор Павлов.

“Банките сме част от решението на тази криза по две причини. На първо място, успяхме да отговорим на променените потребителски навици и в наистина кратки срокове дигитализирахме не само нашите продукти и услуги, но и много процеси“, каза Теодора Петкова, главен изпълнителен директор на „УниКредит Булбанк“ и член на Управителния съвет на Съвета на жените.

Като представител на фармацевтичния сектор Зоя Паунова, изпълнителен директор на „АстраЗенека България“, изрази очаквания, че благодарение на споделения опит разрешаването на кризата ще се случи по-бързо от планираното. “Благодарение на дигитализацията, напредъкът в научните открития става по-бързо от всякога“, добави тя. Заедно с Петър Стоилов, изпълнителен директор на „Нестле България“, те отделиха внимание и на нарастващото значение, което хората отдават на здравословния начин на живот. Симеон Стойчев, вицепрезидент „ИТ операции“ на Progress бе представител на компаниите, които изграждат инфраструктурата на дигиталния свят. “В България има IT специалисти на световно ниво, които допринасят за развитието на дигитализацията”, каза той.

В края на конференцията, над 70 участници, които се включиха онлайн, отговориха на въпроса за очакванията си за бъдещето на българския бизнес след края на кризата. Повечето от тях бяха оптимисти, че чрез устойчиви партньорства, поставяне на клиентите и служителите в центъра на дейността и дигитализация, българският бизнес не само ще възвърне, а и ще надвиши нивата си преди здравната криза на 2020 година.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.
Всички