Четвъртък, 03 Дек 2020
 
Пазарджик Спорт

Джудиститте на „Кодокан” с три държавни отборни титли

  26.10.2020 15:35             
Джудиститте на „Кодокан” с три държавни отборни титли

С изумително постижение се поздравиха младите джудисти от СК „Кодокан“ и Спортното училище на проведеното в събота Държавно отборно първенство за момчета и момичета до 12 години и за юноши и девойки младша възраст. В състезанието се включиха общо 14 отбора от цялата страна. „Кодокан“ участва с три отбора в трите възрастови групи и взе три първи места.

През последните години няма подобен случай в джудото – от четири възрастови групи един отбор да спечели три титли и едно трето място.

Момчетата и момичетата до 12 години изиграха 4 схватки и не допуснаха нито една загуба. Само с победи завършиха и юношите младша възраст и девойките младша възраст, „подпечатвайки” с медали невероятния успех. Така, завършвайки състезанието без загубена схватка, младите джудисти на „Кодокан“ и Спортното училище се окичиха с държавните отборни титли и в трите групи.

На татамито във възрастовата група на мъжете „Кодокан“ успя да защити третото място. Достойно представяне в тази група направиха учениците от Спортното училище Мариян Палев, Ангел Славков и Звезделин Илиев. Джудистите на „Кодокан“ победиха без проблеми отборите на Хасково и Пловдив и загубиха на полуфинала от „Локомотив” (София). За третото място те играха срещу „Шун джудо клуб“ – София и успяха да вземат победата, а с това и трето място в отборното класиране.

„Повече от достойно представяне имахме през почивните дни. Спечелихме три държавни отборни титли и едно трето място, с което изпреварихме всички отбори. Доволни сме, че състезателите ни имат дух и амбиция за победа“, коментираха треньорите на СК „Кодокан“.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета

Трябва ли учениците да ходят присъствено на училище?


Резултати
Обяви

ПРОДАВАМ ЛЕКАРСТВО „ИРОКСОЛ” ЗА ДЕКУБИТАЛНИ РАНИ, 0895 857129.

ПРОДАВАМ ЛЕКАРСТВО „ИРОКСОЛ” ЗА ДЕКУБИТАЛНИ РАНИ, 0895 857129.

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876  167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876 167 663
Всички