Понеделник, 25 Яну 2021
 
ИНФО КОВИД-19 Пазарджик

3 пъти дневно болниците дават информация за свободните COVID легла

  22.10.2020 17:00             
3 пъти дневно болниците дават информация за свободните COVID легла

Три пъти на ден, в определени часови пояси – сутрин, обед и вечер, лечебните заведения в област Пазарджик ще предоставят информация на РЗИ и Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) - Пазарджик, в кои болници има свободни легла за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция. Това съобщи областният управител на Пазарджик Стефан Мирев след заседанието на Областния кризисен щаб за борба с COVID-19. Недопустимо е пациенти със съмнение за коронавирус да чакат с часове за прием в лечебно заведение или да им бъде отказана хоспитализация, каза областният управител Стефан Мирев и допълни, че с днешното решение на Щаба се цели избягването на кризисна ситуация, при транспортирането и хоспитализирането на пациентите.

Продължават и масираните проверки в цялата област на екипи от служители на РЗИ, МВР, Инспекцията по труда и ОДБХ, като се очаква в тях да се включат и хора от общинските администрации. Те са ангажирани със сградите с обществено предназначение, както и да не допускат струпване на хора пред пощи, банки и на други места.

Във връзка с указанията и заповедите на министъра на здравеопазването, на днешното заседание бе взето решение лечебните заведения да актуализират плановете си за противоепидемичните мерки, за прием и лечение на заразени с COVID-19. Да бъде предвиден актуален план за увеличаване на леглата за пациенти с коронавирус. Областният управител Стефан Мирев призова жителите на област Пазарджик да бъдат дисциплинирани и да спазват стриктно всички въведени противоепидемични мерки, в противен случай всички решения на Щаба, проверки и заповеди се обезсмислят.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички