Понеделник, 25 Яну 2021
 
Пазарджик

Започна строежът на новата зала в Спортното училище

  22.10.2020 14:13             
Започна строежът на новата зала в Спортното училище

Горд съм с учениците и колектива – за 2 месеца и половина имаме 36 шампиони в 12 вида спорт, изтъкна кметът Тодор Попов

ПАЗАРДЖИК. Преди минути  в Спортното училище бе направена първа копка на строежа на новата спортна зала. С присъствието си уважиха официалното тържество край общежитието министърът на спорта Красен Кралев, кметът на Пазарджик Тодор Попов, началникът на РУО Валентина Кайтазова, спортни деятели и изявени спортисти, а особено щастлив бе директорът на Спортното училище, олимпийският медалист Георги Георгиев.

„Щастлив съм, че съм тук за такова прекрасно събитие. Знам, че много време сте искали да имате зала. Сега ще имате възможност за това. Благодаря на г-н Попов за това, което прави за развитието на спорта в Пазарджик, затова

ще подкрепим усилията му, за да стане още по-добра спортната инфраструктура

в града”, каза спортният министър и освен че обеща "още подаръци" за Пазарджик, съобщи, че вече има избран изпълнител за нов физкултурен салон в ПГ по хранителни и химични технологии в Пазарджик. Той трябва да бъде готов паралелно със завършването на спортната зала.  Такива салони ще бъдат направени и в средните училища „Нешо Бончев” в Панагюрище и „Методий Драгинов” в Драгиново. "До 6 месеца те ще бъдат завършени, а до 2-3 дни ще бъде избран изпълнител и на проект, който започнахме заедно с Община Пазарджик – за реконструкция на залата за волейбол в комплекс „Васил Левски”. Отделно мислим и за климатизация на залата по художествена гимнастика. И пак искам да благодаря на г-н Попов – там, където общините работят ние сме плътно до тях да помагаме, за да се подобрява спортната инфраструктура", каза министър Кралев.

Залата, чието финансиране е разделено между Общината (тя дава 1 млн. 270 хил. лв.) и Министерството на младежта и спорта, ще има места за 200 души публика. Там ще се провеждат състезания, ще бъдат настанени голяма част от спортните клубове, които през зимата тренират във физкултурни салони, което създава неудобства. Основното й предназначение обаче ще е за учебно-тренировъчния процес.Ще бъде на един етаж, на който ще са разположени физкултурен салон, съблекални за мъже, жени и хора в неравностойно положение, помещения с душове, общи помещения и фитнес зала.

„Горд съм с учениците и колектива на Спортното училище,

защото за 3 години и половина се превърнаха в място, в което все повече деца искат да учат и тренират! Вярваме във вас!”, обърна се кметът Тодор Попов към учениците и се похвали на министър Кралев, че само за 2 месеца и половина Пазарджик има 36 държавни шампиона в 12 вида спорт – три пъти повече от градове от калибъра на областния център.

„Ние сме последователни в надграждането на това, което е приоритетно. Това е първата зала, която започваме и аз благодаря на г-н министъра, защото помощта и присъствието му ни действа ангажиращо и мотивиращо.

Важно е изграждането на манталитет на победители на нашите спортисти, което ще ги направи успешни спортисти и успешни хора. Убеден съм, че залата ще бъде изпълнена както трябва, защото изпълнителят г-н Георги Томов, който е до мен, е доказал, че има безупречна репутацзия на строител при изпълнението и на много по-големи обекти от нашия, доказал е и коректността си. Убеден съм, че залата ще бъде изпълнена в срок и, живот и здраве, за първа пролет догодина ще бъде готова”, каза кметът. И напомни, че през следващата година ще стартира и реновацията на другата зала – в Зоната на здравето.

„Тя е доста  занемарена.

Преди два дни се чух с министър-председателя и той ми каза, че до края на този месец ще ни осигури финансирането

от 1, 5 млн. лева. И най-вероятно до края на 2021 година вече ще имаме и още една зала, за да може от зимата на 2021-а всички спортисти да има къде да тренират, а да не ги разхвърляме по училищни салони (за което благодаря на г-жа Кайтазова и директорите на училища).

Базата на Спортното училище ще става все по-добра – догодина ще оправим и откритото футболно игрище, и лекаполека ще създадем условия за нормален учебен и тренировъчен процес. Гордея се и с колектива, гордея се и с учениците, защото традиционно във всички състезания заемат първите места. А това е атестат за добре свършена работа и от учениците, и от учителите и треньорите.

Трудът, който полагаме, започва да дава резултат

Нашата амбиция като местна общност е след няколко години да станем градът с най-добра спортна инфраструктура и с най-много шампиони. Вярваме във вас! Най-добрият начин да постигнеш успеха е да го постигнеш сам. Зад него стоят много труд, лишения, амбиция и тренировки, но това е начинът да успяваме, скъпи млади приятели, друг начин не е измислен. Това възпитава манталитет, което е най-важното”, завърши кметът и призова ползвателите на залата и базата да ги пазят.

Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи на бъдещата зала е 100 календарни дни.

В Спортното училище се обучават над 350 ученици.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички