Спорт

Бронзов медал от държавното за бадминтонистите на „Георги Бенковски“

  19.10.2020 11:06             
Бронзов медал от държавното за бадминтонистите на „Георги Бенковски“

ХАСКОВО-СТАРА ЗАГОРА. От 16 до 18 октомври в града се проведе държавен личен шампионат  под 17 години за юноши и девойки, а Бадминтон клуб „Георги Бенковски“ (Пазарджик) спечели бронзови медали оттам. В състава на клуба, освен учениците от Спортното училище Георги Ризов и Йоана Йорданова, участваха Стоян Кинов, Зара Запринова и Ива Керемидчиева. Треньорите на клуба Димитрийка Димитрова и Анелия Димова има защо да са радостни.

В дисциплината двойки юноши Георги Ризов и Стоян Кинов победиха Петър Колев и Илиян Лепиров  с 2:0 гейма , както и Илиян Богданов и Петър Санков от Оряхово, и така завоюваха бронзов медал. На полуфинала срещата бе спечелена от Георги Киров и Явор Христов от Стара Загора с 0:2 гейма.

На единично юноши, нашите момчета достигнаха до  1/8-финал.

От името на ръководството на клуба искам да поздравя състезатели,треньори и родители ,че  бяха търпеливи и въпреки  проблемите , които имахме с базата, децата  се представиха блестящо, коментира пред „Знаме“ треньорът Димитрийка Димитрова.

Участниците на държавното бяха  77 от цяла България.

Непосредствено преди това пък в Стара Загора се проведе и държавния личен шампионат под  15 години. Там БК „Георги Бенковски“ взе участие само с девойки в състав Елена Адова, Виктория  Лукова, Теодора Георгиева и Цветелина Карагьозова. Участниците бяха 105.

В дисциплината единично девойки всички играха квалификации, но  само Елена  Адова успя да се класира в основна схема.

На смесени двойки Елена Адова и Николай Георгиев от Гълъбово, както и Виктория Лукова и Станислав Иванов от Велико Търново, също успяха да влязат в основна схема, като  Виктория Лукова и Станислав Иванов загубиха на 1/16 финал от  Адова и Георгиев от Гълъбово с 2:1 гейма.

На двойки девойки Елена Адова и Виктория Лукова стигнаха 1/16-финал, побеждавайки Габриела Делчева и Микаела Делчева от „Ракет“-Хасково с 2:0 гейма. Теодора Георгиева с  партньор Мари Христова от „Ракетлон-Дружба“ победиха Цветана Божанова и Ивелина Данчева от Димитровград с 2:0 гейма.  Цветелина Карагьозова и Мирела Николаева от Оряхово се наложиха над Мария Йонкова от Самоков и Никол Николаева  от „Левски-Люлин“ с 2:0 гейма.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички