Понеделник, 25 Яну 2021
 
Регионът

Парк „Свети Георги Победоносец” вече радва црънчани и гостите им

  20.10.2020 06:50             
Парк „Свети Георги Победоносец” вече радва црънчани и гостите им

ЦРЪНЧА. Местните жители и гостите им вече се радват на новоизградения парк „Свети Георги Победоносец” над селото, който стана факт след дарението на фирмата на Делян Пеевски „Интръст”. По обекта има още довършителни работи, но това не пречи на црънчани редовно да отмарят там в празник или след работно време. Младите хора пък използват активно барбекютата и остават до ранни зори.

Към съществуващия детски кът и големия навес с маси и пейки сега са изградени половин дузина беседки, барбекюта, специално обособени огнища, от които да се пренася огъня, както и кокетна сцена със съблекалня, пейки за зрителите и дървена тоалетна. Местните обаче се радват особено на чешмата в парка, от която скоро ще потече вода.

Паркът обхваща местността Гергьова черква от параклис „Покров Богородичен” до края на местността Стърбоджи поляни и тук по традиция црънчани празнуват Гергьовден от време оно. Самата местност пък е обявена още от първия следосвобожденски кмет на селото през 1880 година за „свято място в което е забранено пашата на животни и сеч на клони и дървета”. След като дарението на Пеевски стана факт, Общественият съвет за развитие на Црънча и фондация „Бъдеще за Древна Царина” излязоха с разширено становище за това как да се разходват парите, а към становището се включиха и ръководствата и  представителите на читалище "Просвета", Пчеларско дружество-Црънча, Футболен клуб "Бенковски", Спортен клуб "Спартак", други активисти и общественици. Те поискаха реализация на началния етап от създаване Общински комплекс за духовно и спортно развитие на територията на бившето основно училище „Васил Левски” и бившата сграда на ТКЗС. Както и финансиране на довършителни и ремонтни работи по стадиона на ФК”Бенковски”, на покрив и сцена на читалище „Просвета”, както и финансирането на неотложни спасителни работиспиращи разграбването на културно-историческото наследство над Црънча чрез проучване и социализиране на съответните археологични обекти. Црънчани вече усетиха промяната към добро и вярват, че селото им скоро ще стане любима дестинация за туристи.

Очаквайте репортаж от Црънча в петъчния книжен брой.

„Знаме”


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички