Четвъртък, 03 Дек 2020
 
Пазарджик

С поредните 14 санирани сгради приключи първият етап на „Региони в растеж”

  14.10.2020 14:12             
С поредните 14 санирани сгради приключи първият етап на „Региони в растеж”

Кметът Попов: Това е хубав щрих в модерния изглед на града ни

ПАЗАРДЖИК. Днес кметът на Пазарджик Тодор Попов обяви финала на първия етап от проекта „Региони в растеж“, по който са санирани общо 14 сгради в Пазарджик на среща с живущите в санираната сграда на бул. „Княгиня Мария Луиза“ №117-123.

Да припомним, че вчера, 13 октомври 2020 г., официално беше дадено началото на втория етап от този проект, който обхваща други 21 многофамилни жилища в Пазарджик.

„Това, което виждам, ми харесва, блокът изглежда по различен начин, има дребни довършителни работи, които изпълнителят предстои да направи. Убеден съм, че програмите за саниране са много смислено нещо и се надявам от следващата или поне от по-следващата година да продължим с Националната програма по саниране, защото това подобрява физическата среда, намалява енергийните разходи, създава местна трудова заетост, обликът на града става различен и не на последно място се удължава срокът на самите сгради“. Това заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов. 

„Щастлив съм в днешния ден да открием тази сграда, която е поредният хубав щрих в модерния изглед на града ни. Ние обаче сме настроени, ако може по-метафорично да се изразим, да рисуваме дълго и ще има още много други щрихи, защото до края на годината ни предстои да направим откриване на рекултивираното депо, откриване на сепариращата и компостиращата инсталации, другата седмица предстои първа копка на новата зала в двора на Спортното училище, до началото на следващия месец стартираме ремонтите на бул. „Христо Ботев, ул. „Стамболийски“ и ул. „Свобода“ – околовръстното при Гробищния парк, силно се надявам до края на годината да стартираме и Западният околовръстен път и както се казва, хванали сме четката здраво и ще продължим да рисуваме.“

„Това е първият блок от първия етап на проекта, вашият блок беше завършен най-рано и Ви желая да ползвате тази придобивка със здраве!“, заяви още Тодор Попов на среща със собствениците на жилищни имоти в блока на бул. „Кн. М. Луиза“ 117-123.

Председателят на Сдружението на собствениците Йорданка Ботева благодари на кмета и на целия екип в Общината за съдействието на всеки етап от началото на сдружаването, кандидатстването, през одобрението и изпълнението, благодари на съседите си, за това че са успели да се сдружат, което е първата стъпка към санирането. Благодарности бяха отправени и към строителите за проявеното разбиране. „При всеки ремонт има трудности, но благодарение на разбирането и търпението от всяка една от страните всичко приключи и се надяваме сега да усетим колко е по-топло през зимата и колко е по-хладно през лятото“, каза още Йорданка Ботева, а кметът на Пазарджик допълни, че разлика ще се усети и в сметките за отопление. И доави: „Пожелавам си да правим още повече красиви неща и градът ни да става по-хубав!“

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Трябва ли учениците да ходят присъствено на училище?


Резултати
Обяви

ПРОДАВАМ ЛЕКАРСТВО „ИРОКСОЛ” ЗА ДЕКУБИТАЛНИ РАНИ, 0895 857129.

ПРОДАВАМ ЛЕКАРСТВО „ИРОКСОЛ” ЗА ДЕКУБИТАЛНИ РАНИ, 0895 857129.

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876  167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876 167 663
Всички