Други Пазарджик

Със засаждане на дръвчета започна кампанията ”Най-хубавото се вижда със сърцето”

  12.10.2020 16:21             
Със засаждане на дръвчета започна кампанията ”Най-хубавото се вижда със сърцето”
Фризьорката Ваня Иванова: Календар ще разнася посланието на добротворството вместо традиционния концерт

ПАЗАРДЖИК. Със символично засаждане на три дръвчета японска вишна фризьорката Ваня Иванова даде старт на тазгодишната си кампания „Най-хубавото се вижда със сърцето” в двора на Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт. Училището вече трета година подкрепя екологичната инициатива, която по традиция започваше през пролетта. Заради пандемията тази година няма да има и концерт на 4 декември – датата, на която Ваня Иванова през 2016-а направи рекорд с 330 вдигнати коси за 8 часа и той впоследствие бе вписан в Книгата на рекордите „Гинес”. Вместо това

календар с фотомодели - ученици от Пазарджик и София ще разнася посланието на добротворството

и грижата за нашия общ дом – Земята. В него ще се включи поне един любим на цяла България музикален изпълнител. Кой е той обаче – засега е тайна. Сигурното е, че посланието в календара ще бъде и силно, и атрактивно. Ясно е и това, че с една част от събраните средства и с тези от последния концерт ще бъдат закупени дръвчета, които догодина ще бъдат засадени в Пазарджик и района на 22 април по повод Деня на земята, а всички се надяваме тогава да не се налага да слагаме маски. С друга част от сумата ще се закупят тренировъчни глави за столичната Професионална гимназия по фризьорство и козметика „Княгиня Евдокия”, където Ваня от известно време е лектор.

„Искам да ангажирам децата, защото те са нашето бъдеще, но важно е чрез децата

всички ние да осъзнаем как не само едно засадено дръвче иска любов, грижи и търпение

- нали животът около нас се крепи на тези простички думи. В този смисъл кампанията не е благотворителна, а поучителна”, казва Ваня. Момчетата и момичетата от Професионалната гимназия по икономика и мендижмънт явно осъзнават това. Пред репортер на „Знаме” те коментираха, че много от съучениците им осъзнават важността на екологията и дават личен пример за тази кауза. В кварталите, където живеят обаче, повечето хора замърсяват, признават децата.

„Нашата гимназия за трета поредна година участва в кампанията на Ваня Иванова.

Надяваме се да покажем, че тук не сме само икономисти и счетоводители,

а и млади хора, които дават пример как трябва всички да се грижим за природата”, каза зам.-зиректорът по учебната част Марияна Куманова.

„Не искам да говоря за благотворителност – всеки от нас безвъзмездно прави или дава нещо, за да се случи добротворческата кампания „Най-хубавото се вижда със сърцето”. Искам все повече хора да се замислят как да направим така, че около нас да бъде по-чисто, приветливо и красиво”, добавя Ваня.

Повече – в петъчния книжен брой на вестник „Знаме”.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Трябва ли учениците да ходят присъствено на училище?


Резултати
Обяви

ПРОДАВАМ ЛЕКАРСТВО „ИРОКСОЛ” ЗА ДЕКУБИТАЛНИ РАНИ, 0895 857129.

ПРОДАВАМ ЛЕКАРСТВО „ИРОКСОЛ” ЗА ДЕКУБИТАЛНИ РАНИ, 0895 857129.

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876  167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876 167 663
Всички