Пазарджик

Празнично настроение на тържествената сесия днес

  12.10.2020 15:06             
Празнично настроение на тържествената сесия днес

ПАЗАРДЖИК. Усмивки и празнично настроение царяха днес в Пленарна зала по време на тържествената сесия по повод днешния 12 октомври - Ден на българската община. На заседанието на Общинския съвет присъстваха много гости, сред които млади хора от Съвета за младежка политика, граждани, омбудсманът на Община Пазарджик, кметове на населени места, представители на политически партии и общински съветници. Ученици от гимназия „Иван Аксаков” изненадаха кмета на Пазарджик с рамкирано издание на издирения в Държавния архив „Закон за общините и градското управление” от 1882 г. в комбинация с увеличен печат на Градската управа на Татар-Пазарджик от времето на Третото българско царство.

Кметът на Пазарджик поздрави присъстващите по повод 12 октомври – Деня на българската община:

„Забързани от много други неща, особено от предизвикателствата на днешния ден, свързани със здравни, икономически, глобални, регионални и емоционални причини, забравяме, че днешният празник трябва да се празнува. Защото това е празник за всеки един от нас. Всеки един, какъвто и да е той - безработен, депутат, бизнесмен, социално слаб, служител, чиновник, културен деятел, е гражданин на някоя община. Държавата България освен географско понятие със своите административни граници е и сбор от 265 общини, които предоставят на българските граждани над 75% от публичните услуги. С изключение на здравеопазването, което е основно държавен ангажимент и на образованието - основно по отношение на менажирането, всичко останало е ангажимент на българската Община. Затова доверието в българските общини винаги е било голямо. Затова в днешния ден всички ние трябва да се поздравим и да го празнуваме, защото каквото и да си говорим, всички ние, независимо в какво качество - дали кмет, дали общински служител, дали обикновен гражданин - всеки е дал своя принос ние да сме това, което сме. Нашият град да е такъв - какъвто е, нашата община да е такава - каквато е, благодарение на всеки един от нас. Затова аз съм горд, че през последните години, благодарение на усилията на всеки един от нас ние, като общност се развиваме добре във всяко едно отношение и стъпка по стъпка с всеки изминат ден се приближаваме към това, което искаме - да живеем по-добре, да имаме повече житейски възможности, да имаме по-добри и качествени публични услуги, да имаме по-добра и платена работа и в крайна сметка, да успяваме все повече и повече. Горд съм, че успяхме да направим така, че Пазарджик да се развива добре. За последните 4 години в Пазарджик са разкрити над 4 хиляди нови работни места и тази тенденция е трайна. Върнахме спортната слава на града, запазихме и надградихме културните традиции, запазихме и развихме образователната ни система, която особено в началното образование е давана за пример в България, подобрихме в пъти жизнената среда, подобрихме като цяло всички тези дейности, които години наред бяха занемарявани в Пазарджик, свързани с т.нар. невидима инфраструктура - пречиствателна станция, депо, подземна инфраструктура - водопровод и канализации.

Всяко едно кметство вече има обновена сграда, а също читалищни сгради, детски градини, улици, осветление.

Всичко това трябва да ни изпълва с гордост! Разбира се, не са малко предизвикателствата, пред които сме изправени, но Денят на българската община е нашият ден!”

Попов благодари на своите съграждани за това, че подкрепят голяма част от политиките, които администрацията предлага.

„Голямото предизвикателство, което ще стои пред нас, е да направим така, че повече от хората и особено от младите хора, които, колкото и клиширано да звучи, са нашето бъдеще, да разберат, че животът, който ще живеят, зависи от тяхната амбиция, от техния интелект и от тяхното самочувствие. Затова пътят, по който вървим в Пазарджик, е правилният. На мен ми се иска да се движим по него още по-бързо, за да може наистина да видим времето, когато нашите амбиции, които имаме за развитието на града ни, ще станат реалност - с едни проспериращи, уверени в себе си млади хора, с една спокойна и устойчиво развиваща се бизнес среда и с едно качество на живот, което заслужаваме”, каза още Тодор Попов.

Той благодари на общинските съветници за това, че през последните години в Пленарна зала се демонстрира политическа култура, която може да бъде за пример на национално ниво.

По повод празника кметът се обърна специално към служителите в администрацията и към кметовете, които реализират местните политики. „От сърце Ви честитя Деня на българската община и се надявам с работата си да оправдаем доверието, което ни е дадено”, заяви още кметът на Пазарджик.

Освен Тодор Попов,и  председателят на Общинския съвет Хари Харалампиев, областният координатор на ГЕРБ Найден Шопов, председателят на общинската структура на БСП в Пазарджик Лиляна Мърхова-Присадникова и общинският съветник от МК "Новото време" Тодор Тодоров поздравиха колегите си и им пожелаха да са здрави и да работят заедно и единни за развитието на Пазарджик.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички