Понеделник, 25 Яну 2021
 
Крими

Полицейският бюлетин на 9 октомври

  09.10.2020 11:58             
Полицейският бюлетин на 9 октомври

Извършител на домова кражба е установен и задържан от служители на полицейския участък в Батак. Вчера в участъка бил получен сигнал от 67-годишен батачанин.  Притесненият мъж съобщил в полицията, че ден по-рано непознат е отишъл при него и му предложил да почисти комина на къщата му. Мнимият майстор използвал възможността да огледа дома и от там успял да отмъкне част от спестяванията на жертвата в размер на 1400 лева. Не след дълго обаче бил установен и задържан на територията на Ракитово. Оказало се, че това е 47-годишения жител на велинградския квартал «Анезица» К.И. У него била открита и откраднатата сума, която вече е възстановена на собственика и. Материалите по случая са докладвани в Районната прокуратура в Пещера.

Млада жена от Велинград е задържана за притежаване на дрога. Вчера след обед на улица в курорта автопатрул извършил проверка на 36-годишната К.М. У нея униформените открили плик със суха зелена листна маса. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на марихуана. Дрогата е иззета, а притежателката и задържана в ареста за срок от 24 часа. Спрямо жената е образувано бързо производство.

Трима шофьори са били задържани през изминалото денонощие. Вчера на кръстовище в Пещера екип на полицейското управление засякъл лек автомобил «Ауди» с водач Д.М.- 33г. от същия град. Мъжът представил пред проверяващите шофьорска книжка издадена от Кралство Нидерландия. Малко по-късно обаче се установило, че документът е неистински. Вчера в РУ-Велинград бил получен сигнал за криволичещ лек автомобил без регистрационни табели в близост до железопътен прелез. Към мятото незабавно били насочени екипи на полицията, които спрели «Фиат»-а с водач пазарджиклията Н.В. Оказало се, че освен без регистрационни табели мъжът е зад волана с 2.01 промила концентрация на алкохол. Най-фрапиращ бил случая с 35-годишния Ю.К. от велинградското село Долна Дъбева. Снощи около 23.30ч. на улица във Велинград автопатрул засякъл лек автомобил «Опел». Униформените предприели действия за неговото спиране и проверка, като подали сигнал със светлинен и звуков сигнал. Вместо да се подчини и спре шофьорът натиснал педала на газта. Сляд около 200 метра спрял внезапно и побягнал,  като опитал да се скрие в лесопарк «Клептуза». Намеренията му обаче са осуетени бързо от преследващите го униформени и той бил задържан. Оказало се, че това е Ю.К.-35г. от велинградското село Долна Събева. Мъжът не притежавал свидетелство за управление на МПС, а возилото му било с чужди регистрационни табели. Срещу белгеца са образувани две бързи полицейски производства.


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички