Други Пазарджик

Глоби за фризьори, гримьори и козметици, ако слушат радио

  05.10.2020 14:56             
Глоби за фризьори, гримьори и козметици, ако слушат радио

​Фризьори, гримьори и козметици нямат право да слушат радио в салоните и студиата си докато обслужват клиенти, освен ако не са си платили авторските права. Някои от тях сигнализираха, че са били посетени от полиция и са били предупредени, че ги очакват глоби, ако не спазват правилата.


Екатерина Мечкуева, която има студио за грим, е една от потърпевшите. Тя е била посетена от съответните органи и й е било връчено предупреждение. "Глобите са непосилни за малък бизнес като моя. Те са от порядъка на между 2000 до 20 000 лева, ако ме заварят, че обслужвам клиенти и е пуснато радио", заяви тя пред Нова тв.

"Не става дума за музика от флашка или от диск. Става дума за българско национално радио. В съседство до моето студио има фризьорски салон. Собственикът му, в мое присъствие получи предупредителен протокол. Беше му заявено, че трябва да махне радиото, тъй като при последващо нарушение приемникът ще бъде конфискуван", разказва Мечкуева.

"Не искаме да бъдем поставяни под общ знаменател с всички, които правят бизнес, озвучавайки събития. Съгласна съм, че законът трябва да се спазва, но малки бизнеси като моя не изкарват достатъчно, за да бъдем поставяни наравно с хора, които се занимават с разпространението на музикални услуги и правят подобни събития", заяви Мечкуева.

Тя е категорична, че няма да пуска радио и ще намери алтернативни начини да забавлява клиентите си, за да продължи да работи.

Министерство на културата започна проверки още през август на търговските обекти, озвучавани с музика, за която трябва да бъдат уредени авторските и сродните му права. Контролната кампания към момента има предупредителна цел, както и да повиши осведомеността на ползвателите.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.
Всички